Több mint tízezer látogató, szemkápráztató jelmezköltemények, több százezer szelet csokoládé és közel 150 tonna édesség – dióhéjban ezzel lehet körvonalazni a kölni karnevált, amely minden évben a farsangi szezon Mekkájaként tündököl az európai karneválok között. Az igazi jelmezes, farsangi őrület február végén tetőzik és Hamvazó szerdán, azaz március 5-én fejeződik be. A Germanwings közleménye.

Az „Új Germanwings” naponta közlekedő, közvetlen járataival mindenki könnyen eljuthat a farsangi mulatság európai fellegvárába! A légitársaság a diszkont fuvarozók között egyedülálló márkakoncepciójával (Basic, Smart és Business kategória) – az egyéni igények maximális kiszolgálására épül, így a lehető legrugalmasabb ár- és szolgáltatás-variációkat biztosítja.

A karneváli őrület február 27-én veszi kezdetét az úgynevezett „Nők farsangja” elnevezésű tradicionális ünnepséggel. A színes jelmezekbe bújt elegáns hölgyek délelőtt mind az Alter Markt felé veszik az irányt, ahol végül 11 óra 11 perckor sor kerül a fesztivál hivatalos megnyitójára és megválasztják a karnevál három ikonikus figuráját is: a Herceget, a Parasztot és a Szüzet (utóbbi valójában egy női ruhába bújtatott férfi). A „Nők farsangja” elnevezés abból a hagyományból ered, hogy az „őrült hölgyek” e napon előszeretettel vágják le a férfiakról a nyakkendőt.


A karnevál szombatján a vérbeli farsangolók egy hagyományos, úgynevezett „Frühschoppen” nevű itallal indítják a napot, a délután folyamán pedig több ezer udvari bolond és egyéb, szemkápráztató jelmezcsodába burkolózó ünneplő lepi el a várost. A karneváli hangulat március 3-án, hétfőn tetőzik: a város egész nap az „Éljen Cologne! – Long live Cologne!” kiáltástól visszhangzik, a felvonulók vibráló menete pedig több mint 7 kilométer hosszan húzódik a város utcáin át. A töménytelen mennyiségű elfogyasztott csokoládét és a karnevál hivatalos Kölsch elnevezésű, felső erjesztésű sörét pedig egy tradicionális halvacsora elfogyasztásával koronázzák meg a résztvevők hamvazó szerdán, a farsangi szezon utolsó napján.

A kölni karnevál idejére a város hivatalos címerállata, a kétfejű sas is új ruhába öltözik. A méltóságteljes ragadozó madár ideiglenesen bohócsipkába és csíkos pólóba bújik, csőrére pedig piros bohócsipkát biggyeszt a Kölni Turisztikai Tanács. A felpezsdülő város, a határtalan vidámság és a legmerészebb elképzeléseket is felülmúló ruhaköltemények pazar keretbe foglalják a tél utolsó napjait.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!