Hamarosan átveszi első gépét a Colorful Guizhou Airlines kínai regionális légitársaság. A fuvarozó az Embraer E190-es típusra építi flottáját, amelyből az első gép december 28-án áll szolgálatba.

A kínai start-up vállalkozás mögött a Guizhou Industrial Investment áll, amely egy a helyi, tartományi érdekeket szem előtt tartó, regionális utakat kínáló légitársaság alapítását tűzte ki célul.

A vállalkozás komolyságát jelzi, hogy 7 E190-est rendelt a brazil gyártótól és további 10 gépre opciós jogot szerzett. A 17 gép együttes értéke 834 millió dollár, amennyiben a Colorful Guizhou igényt tart a teljes flottára.

A festés is utal a tartomány kulturális és etnikai sokszínűségére. (Forrás: Embraer) | © AIRportal.hu

A festés is utal a tartomány kulturális és etnikai sokszínűségére.
(Forrás: Embraer)


Az induló társaság gyors, dinamikus fejlődésre és növekedésre számít, ezért óvatos becslésük szerint 2020-ig 30 darabosra nőhet az E-Jet flotta nagysága és közel 120-140 darabos gépparkot vizionálnak a távoli jövőben.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Az optimista hozzáállás érthető a vállalat vezetői részéről hiszen Kujcsou (Guizhou) tartományban közel 40 millióan élnek. A társaság kezdetben a tartomány fővárosából kínál utakat a prefektúrák székhelyeire és a közeli tartományok fővárosaiba.

A helyi érdekeket szem előtt tartó regionális légitársaság a nevében és festésében is a tartomány kulturális sokszínűségét kívánja tükrözni, hiszen Kujcsou területén 49 etnikai kissesség él, amely a teljes lakosság mintegy 40 százaléka.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!