Szolgálatba állt és rendben teljesítette első menetrend szerinti járatát az Aeroflot Russian Airlines nyolcadik Sukhoi Superjet 100 típusú utasszállító repülőgépe – adta hírül friss közleményében a repülőgépgyár.

Az RA-89006 lajstromot viselő, az Aeroflot flottájába nyolcadikként érkezett Sukhoi Superjet 100 típusú repülőgép ma teljesítette első menetrend szerinti útját. A SU1196/1197-es járat a Moszka-Kazan-Moszkva útvonalon repült.

A Jevgenyij Barabash, egykori Aeroflot pilóta nevére keresztelt Superjet 87 utas szállítására alkalmas fedélzettel rendelkezik: 12 business és 75 turista osztályú üléskonfigurációban. A repülőgép financiális hátterét a VEB-Leasing biztosítja, az Aeroflot rajtuk keresztül bérli az új fejlesztésű orosz gyártmányt.

Az orosz nemzeti légitársaságnak összesen 30 darab Sukhoi Superjetre van érvényes rendelése. A már szolgálatban álló nyolc gépük Moszkvából kiindulóan 14 oroszországi és további 10 európai, valamint FÁK-ország városába teljesít járatokat.

A Sukhoi Superjet International vezetője nemrég sajtóközleményben tudatta, hogy a vállalat továbbra is bízik a gépben és annak biztonságában. Nazario Cauceglia kifejtette, hogy az Indonéziában történt baleset nem befolyásolja a típussal kapcsolatos értékesítési, illetőleg gyártási terveiket. Mint arról az AIRportal is beszámolt folytatódnak a Superjet átadások.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A regionális típus leendő első latin-amerikai üzemeltetőjének, a mexikói Interjetnek a vezetője a 45 halálos áldozatot követelő balesetet követően ugyancsak megerősítette, hogy légitársaságuk kitart a Superjet mellett és még az idén, várhatóan novemberben átveszik első négy gépüket. Az Aleman Velasco vezette légitársaság összesen 15 Superjetet rendelt.

Az RA-89006 lajstromú Aeroflot SSJ-100-as (Fotó: Sukhoi)

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!