Hatósági jóváhagyást nyert az első ATR -600 szimulátor Dél-Amerikában. A teljes értékű, ún. Full Flight Simulator (FFS) a kolumbiai Aviancia légitársaság pilótaképző központjában lett felállítva.

Az Európai Repülésbiztonsági Ügynökség (EASA) és a kolumbiai légügyi hatóság (UAEAC) típusengedélyeit is megkapta az a szimulátor berendezés, amely az ATR új generációs, -600-as szériáján szolgálatot teljesítő pilóták oktatására és kiképzésére szolgál.

A fővárosban, Bogotában elhelyezett szimulátor az Avianca ATR 72-600-as típusaira van kalibrálva, de szükség esetén bármely más üzemeltető is igénybe veheti a térségben, ahol egyébként több mint 30 légitársaság, összesen 170 darab turbolégcsavaros ATR gépe teljesít szolgálatot, és ezek közül csaknem félszáz már a korszerű -600-as szériába tartozik.


Az előrejelzések szerint pedig az elkövetkező három évben az itt üzemeltetett gépek száma meg fog duplázódni, ezért is hangsúlyozzák a gyáriak a Dél-Amerikában most elsőként felállított 600-as gépcsalád szimulátorának jelentőségét.

Az ATR szélesítendő az ügyfeleinek nyújtott kiképzési szolgáltatásokat tavaly Johannesburgban és Szingapúrban nyitott kiképzőközpontokat. Az Aviancáé mellett, amely a dél-amerikai és Karib-térség lefedését hivatott biztosítani, a Távol-Keleten Szingapúrban és a gyár bázisán, Toulouseban működik még ilyen szimulátor.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!