Kiterjesztették kódmegosztó megállapodásukat, ezzel erősítik tovább együttműködésüket az Iberia és a brazil TAM Linhas Aéreas. A spanyol légitársaság így Brazília, a brazil légitársaság pedig Spanyolország irányába tud kedvezőbb utazási lehetőségeket kínálni.

Kapcsolódó cikk, előzmény Barcelonába nyit, Madridba sűrít a LATAM

Az Iberia hosszú távú járatokat teljesítő flottája kizárólag Airbus szélestörzsűekből áll. A340-300/-600, valamint A330-300 típusokból. (Fotó: Iberia) | © AIRportal.hu

Az Iberia hosszú távú járatokat teljesítő flottája kizárólag Airbus szélestörzsűekből áll. A340-300/-600, valamint A330-300 típusokból. (Fotó: Iberia)

Az április 9-től életbe lépett kiterjesztett kódmegosztó megállapodás értelmében a két légitársaság egymás Madrid – São Paulo – Madrid, míg az Iberia a Madrid – Rio de Janeiro – Madrid járatára teszi fel a másik kódját, valamint a TAM október 1-jén nyíló São Paulo – Barcelona – São Paulo járatára is fel fog kerülni a spanyol légitársaság menetrend azonosítója.

A oneworld légiszövetségen belül szorosabbra fűzött együttműködés révén mindkét légitársaságnak lehetősége nyílik kedvezőbb összeköttetéseket kínálni utasaiknak, nemcsak az említett városok, hanem az onnan elérhető csatlakozásokat tekintve is, miközben természetesen a törzsutas-program adta előnyökkel is élhetnek.

Az Iberiának, amely hagyományosan erős a dél-amerikai piacon a TAM kooperációnak köszönhetően a brazíliai hálózata válik kiterjedtebbé, míg a TAM-nak az Iberia járataival spanyol és más európai városok is felkerülnek a térképre.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Budapestre is lesz Iberia-járat

Az Iberia idei évre tervezett hálózatbővítő programjában a budapesti Liszt Ferenc repülőtér is szerepel. A spanyol nemzeti légitársaság leányvállalatával, az Iberia Express-szel közösen közlekedik majd Madridból a nyári menetrendben június 2. és október 22. között. További részletek cikkünkben.

A Brazíliába, São Paulóba vagy Rio de Janeiróba érkező Iberia-utasoknak a TAM biztosította csatlakozásokkal Belo Horizonte, Brazíliaváros, Fortaleza, Natal, Salvador, Florianpolis, Curitiba, Manaus, Porto Alegre és Recife városai; a Madridba érkező TAM-utasoknak a spanyol fővároson keresztül Barcelona, Tenerife, Bilbao, Ovideo és Róma, Zürich, Düsseldorf, Genf, valamint Velence érthetők el átszállással.

A június 25. és szeptember 30. közötti főszezonban a TAM heti tízre emeli madridi járatainak sűrűségét. Az októbertől induló barcelonai járat hetente háromszor biztosít közvetlen összeköttetést São Paulóval.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!