Hallottátok már a frissen megszépült Il-14 1900 lóerejének dübörgését? Ültetek már működő Jak-40 pilótafülkében? És Tu-154-esben? Érdekelnek a szovjet veterán járműcsodák, legyen az repülőgép vagy autó? Akkor gyertek el november 11-én a Repülőgép Emlékparkba, a veterán szovjet járművek találkozójára! Mindenkit szerettel vár: az Il-14 restauráló csapat.

A Malév Tu-154 B2-es repülőgép pilótafülkéje teljes kivilágításban. Fotók: Bodorics Tamás, Kovács Gábor

Az IL-14-es csapat meghívója az eseményre

2012. november 11-én a Ferihegy Repülőgép Emlékparkban a Szovjet Járművesek Baráti Társasága és az Il-14 csapat közös évadzárót szervez, amelyen idén utoljára motort is indítunk, 15:30 kezdettel! Ezen kívül, természetesen megtekinthető lesz mindegyik repülőgép belülről is, valamint a Múzeumok Éjszakájához hasonlóan a Jak-40 is teljesen üzembe helyezve fogja várni a látogatókat. A repülőgépekben csapatunk tart szakszerű idegenvezetést és bemutatást!

Zaporozsec, Zsiguli, Volga, Moszkvics és még sok-sok másik típus? Harminc évvel ezelőtt el sem lehetett volna képzelni szürkébb látványt az utakon, manapság azonban a hozzánk hasonló veteránrajongók számára élményszámba megy egy-egy karbantartott példány megpillantása.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Lehet még ennél is jobb? Igen, kombináljuk a veterán autókat a Malév veterán repülőgépeivel!

November 11-én a Szovjet Járművesek Baráti Társasága (SzoJBaT), a Repülőgép Emlékpark, valamint az Il-14 csapat közös évadzárót tart az Emlékparkban, ahol képviseltetni fogják magukat az orosz járműipar eme remekei, a Múzeumok Éjszakájához hasonlóan megtekinthető lesz mindegyik repülőgép belülről is, illetve reptérlátogatások is indulnak a nap folyamán.

Il-14-es repülőgépünk, a HA-MAL lajstromjelű “Malvinka” 42 ezer köbcentis, 14 hengeres motorjának 1900 lóereje is dübörögni fog, megmutatjuk, hogy mi járgányunk hidegben is pöccre indul.

A motorindítás időpontja: 15:30!

Milyen lehet egy üzemelő repülőgép pilótafülkéjének hangulata? Tapasztaljátok meg magatok! Az Emlékpark sugárhajtású repülőgépe, a Jakovlev Jak-40 típusú HA-YLR kivételesen egész nap nyitva lesz a látogatók előtt. A világító-villogó jelzőfények, a zúgó-búgó berendezések, a fedélzeti rádiókból szóló légiforgalmi irányítás, a működő műszerek különleges atmoszférát teremtenek. Hogyan szállunk le, ha az orrunkig sem látunk? Hogyan találunk el A pontból B pontba? Megmutatjuk!

A belépés normál belépőjegy megvásárlásával lehetséges.

A repülőtérlátogatás programra jelentkezni lehet a 06-30-914-5531-es telefonszámon, a Park nyitva tartási ideje alatt!

Tartsatok velünk egy időutazásra november 11-én!

További információk az esemény Facebook oldalán!

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!