A német Verdi szakszervezet csütörtökön közölte, hogy az utasbiztonsági személyzet pénteken hajnal 4 órától Hamburg után a Köln/Bonn repülőtérre is kiterjeszti a sztrájkot. A Germanwings légitársaság emiatt jelentős korlátozásokra számít a legnagyobb központi repülőterén.

A Verdi szakszervezeti szövetség a sztrájkkal akar nyomatékot adni bérköveteléseinek. A repülőtéri biztonsági szakmában dolgozó mintegy 15 ezer munkavállalót képviselő Verdi és a munkaadók tárgyalása decemberben kezdődött, a munkavállalók azóta már több sztrájkot tartottak.

A sztrájkok még csütörtökön kezdődtek, az utasbiztonsági szolgálatok munkatársai először a düsseldorfi és a hamburgi repülőtéren függesztették fel a munkát, emiatt budapesti járatokat is töröltek.

A düsseldorfi repülőtéren már csütörtök reggel 183 járatot kellett törölni. A legnagyobb német légitársaság, a Lufthansa két Düsseldorf-Budapest járatát törölte. Késések, járatkimaradások a hamburgi repülőtéren is előfordulhatnak egész nap, az utasbiztonsági ellenőrzés pedig a megszokottnál jóval hosszabb ideig tart, mert alig néhány biztonsági kapu működik.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!