Sztrájkot jelentett be vasárnap késő este a Malév Ground Handlingnél a szakszervezet hétfő reggel 5 órától 9 óráig, de végül hétfő hajnalban lefújták a tervezett munkabeszüntetést.

Frissítés: A sztrájkot a hétfő hajnali órákban lefújták a reptérüzemeltető lapunkhoz eljuttatott közlése szerint. A Budapest Airport járatinformációs oldala szerint az MGH által kiszolgált reggeli induló járatok pontosan felszálltak hétfőn reggel.

A Budapest Airport a honlapján közölte az utasokkal, hogy információik szerint a földi kiszolgáló sztrájkot tarthat.

Amennyiben megtartják, az a Wizz Air, az Air France, a KLM és a Tarom reggeli járatait érintheti. A repülőtér üzemeltetője arra kérte az utasokat, hogy a légitársaságoknál tájékozódjanak a járatok menetrendjéről.

A sztrájk támogatottságának mértéke egyelőre nem ismert.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Az érintett időszakban a Wizz Airnek 13 induló és két érkező járata van.

A Wizz Air cikkünk megjelenését követően lapunknak küldött közleményében megerősítette, hogy sztrájk várható hétfőn reggel:

“A Wizz Air hivatalos értesítést kapott földi kiszolgáló partnerétől, a Malév Ground Handling Zrt.-től, hogy a Légiközlekedési Egyesült Szakszervezet április 15-én, hétfőn reggel 5 és 9 óra között munkabeszüntetést szervez a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren. Ha a sztrájkot a tervek szerint megtartják, az más légitársaságokhoz hasonlóan a Wizz Airt is érinteni fogja. Jelenleg nehéz megjósolni, hogy a munkabeszüntetés pontosan mekkora hatással lesz a légitársaság járataira, de a Wizz Air mindent megtesz, hogy minimalizálja a sztrájk okozta kellemetlenségeket. Ügyfélszolgálatunk valamennyi érintett járatunk utasait tájékoztatja a várható fennakadásokról. Bár a munkabeszüntetés a Wizz Air hatáskörén kívül esik, elnézést kérünk az okozott kellemetlenségért.”

A Légiközlekedési Egyesült Szakszervezet a múlt héten jelentette be, hogy sztrájkra készülnek az MGH-nál, mert nem sikerült megállapodni a cég vezetésével a követelésekről. Az érdekképviselet egyebek közt 15 százalékos béremelést és kedvezőbb munkaidő-beosztást szeretne. A Malév GH Földi Kiszolgáló Zrt. április 8-i közlése szerint a vállalat még a szakszervezet sztrájkfenyegetése előtt intézkedett egy két részletben történő több mint 10 százalékos béremelésről.