Várhatóan idén decemberben a Red Wings orosz légitársaságnál állhat forgalomba az a három Szuhoj SSJ 100-95 típusú utasszállító repülőgép, melyeket az augusztusban becsődölt Moskovia Airlines használt, és a leállás miatt a gépeket vissza kellett szolgáltatni a gyártónak.

A 2007-ben indult Red Wings jelenleg csak Tupoljev Tu-204-es repülőgépeket használ, de a Szuhoj gyártól kapott rendkívül kedvező lízingfeltételek miatt ügy döntött, hogy más típussal ís bővíti a járműparkot.

Továbbá nem csak a Superjetek játszanak majd fontos szerepet a flotta méretének növelésekor, mivel orosz lapértesülések szerint még kettő darab Tu-204-est szeretnének forgalomba állítani 2015 elején, valamint három darab, korábban az Aeroflotnál repülő Ilyushin Il-96-os négyhajtóműves utasszállítót is át fognak venni, hogy járatokat tudjanak üzemeltetni, elsősorban Szimferopolba.

A jelenlegi ukrán-orosz válsághelyzet miatt életbe lépő EU-s szankciók miatt az orosz országgyűlés határozottan felszólította a légitársaságokat, hogy inkább a hazai gyártók termékeit vásárolják meg amennyiben bővíteni, vagy éppen modernizálni kívánják a flottát.

A három darab Szuhoj Superjet a CH Aviation információi alapján a RA-89001, RA-89002, valamint a RA-89021 regisztrációs számokat viselik. A 02-es gép egyébként már megfordult Ferihegyen is, igaz akkor a transzponder meghibásodása miatt kellett kitérőt tennie Budapesten.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!