Szuhoj Superjetekkel fejleszti regionális flottáját a Transaero Airlines. Oroszország második legnagyobb légitársasága 6 darab Superjet 100 típusú utasszállító repülőgép vásárlását jelentette be – adta hírül a RIA Novosti orosz hírügynökség.

Regionális, valamint belföldi járatainak teljesítéséhez 6 darab Szuhoj Superjet 100 típusú utasszállító repülőgépet vásárol a Transaero Airlines – jelentette be pénteken Dmitry Stolyarov a légitársaság helyettes vezérigazgatója.

Az egyenként 35.4 millió dollárba kerülő sugárhajtású regionális utasszállító repülőgépeket elsősorban belföldi járatok teljesítésére kívánja alkalmazni a moszkvai székhelyű vállalat. Az SSJ 100-asok átadását 2015-től kezdi meg a Szuhoj repülőgépgyár.

Ez a mostani rendelés válaszul szolgál az oroszországi regionális járatok iránt megnövekedett igényre – nyilatkozta a Transaero vezérigazgató-helyettese, aki azt is hozzátette, hogy az új repülőgépeket két bázisról tervezik üzemeltetni, Szentpétervárról és Oroszország távol-keleti részén található Habrovszkból.

A gyártó Sukhoi Civil Aircraft Service megerősítette a hírt miszerint tárgyalások folynak a Transaero Airlines-szal, azonban további részleteket nem kívántak elárulni az üzlettel kapcsolatban. Mindezt csak megerősíti, hogy egyelőre a repülőgépgyár honlapján sincs feltüntetve a Transaero vásárlási igénye.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Olga Pleshakova asszonyt, a légitársaság vezérigazgatóját a Szingapúri Airshow-n érte el és kérdezte az Air Transport World riportere a Szuhoj vásárlással kapcsolatban. A vezérigazgató azt nyilatkozta, hogy 6 darab SSJ vásárlásáról és további 10 gépre szóló opcióról folynak a néhány héten belül véget érő tárgyalások. További részletek is kiderültek a repülőgépek fedélzeti elrendezésével kapcsolatban, ugyanis a vezérigazgató asszony elárulta, hogy két osztályos elrendezésben, tehát business-, és túrista osztályt is kínálva fogják üzemeltetni az új repülőgépeket.

A Szuhoj repülőgépgyár szóvivője elismerte, hogy a Transaero Airlines érdeklődést mutat repülőgépeik iránt, azonban arról, hogy mennyi SSJ 100-ast kívánnak vásárolni nem tud további tájékoztatást adni.

A Transaero Airlines számos nagy volumenű repülőgépmegrendeléssel hívta fel magára a figyelmet az elmúlt hónapokban. A mostani megrendelés a vállalat harmadik legnagyobb értékű üzlete lehet, miután 2011 októberében 1.5 milliárd dollár értékben rendelt négy darab Airbus A380-ast, amelyek szállítása – akárcsak a Szuhojoké – 2015-től várható.

Nem sokkal később novemberben pedig 1.3 milliárd dollár értékben kötött szerződést a légitársaság négy darab Boeing 747-8I típusú utasszállító repülőgép vásárlására. Ezzel a Transaero Airlines lesz az első orosz és egyben kelet-európai légitársaság is, amely üzembe állítja az amerikai repülőgépgyár legújabb négyhajtóműves óriásgépét.

Forrás: RIA Novosti (2012. február 17.)

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!