Szuhoj Superjetek vásárlásáról folytat tárgyalásokat a Bahrain Air. A Bahreini Királyság második nemzeti légitársaságaként számon tartott légicég legalább öt darab új fejlesztésű SSJ-100 típusú regionális utasszállító repülőgépet vásárolna – adta hírül a RIA Novosti orosz hírügynökség.

Szuhoj Superjet 100 (SSJ) típusú utasszállító repülőgépek vásárlásáról folytat tárgyalásokat a Bahreini Királyság második nemzeti légitársasága, a Bahrain Air.

Mint azt a légitársaság vezérigazgatója, Richard Nuttall nyilatkozta, légitársasága 100-130 üléses utasszállító repülőgépek beszerzését fontolgatja. Nuttall azt is hozzátette, hogy a Bahrain Air az orosz Superjet és a kanadai Bombardier típusai között fog választani.

A végső döntés a regionális utasszállító repülőgépek beszerzésével kapcsolatban még 2012 első negyedévében meg fog születni, hogy várhatóan 2014-2015-ben megkezdődhessenek a kiválasztott repülőgépek átadásai – nyilatkozta a vezérigazgató.

Az előzetes tárgyalásokról szóló hírt az értékesítéssel foglalkozó orosz állami tulajdonban lévő United Aircraft Corporation (UAC) is megerősítette.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A 2007-ben alapított és 2008 óta működő Bahrain Air-t a Bahreini Királyság második nemzeti légitársaságként tartják számon, miután az elsődleges nemzeti légitársaság a sokkal nagyobb flottával rendelkező Gulf Air. A Bahrain Air flottája jelenleg mindössze 5 keskenytörzsű repülőgépből áll: 2 Airbus A319-es, valamint 3 Airbus A320-as típusból. A légitársaság honlapján közzétett flottainformációk szerint mindkét repülőgéptípust két osztályos elrendezésben üzemeltetik. Mindkét típuson 12-12 business osztályú ülés található, míg a kisebbik géptípuson, az A319-esen 120, addig a nagyobb A320-ason 150 fő foglalhat helyet a túrista osztályon.

Az orosz repülőgépipar legújabb sugárhajtású regionális repülőgépe, a Szuhoj Superjet 100 már két légitársaságnál is akítv szolgálatot teljesítő típus. Az első üzembeállító az örmény Armavia volt, míg a második az orosz nemzeti légitársaság, az Aeroflot, amely 2011. december 5-e óta – első európai desztinációk között – a magyar fővárosba, Budapestre is közlekedteti új repülőgéptípusát.

A Superjet 100-as fedélzete 100 utas befogadására alkalmas, hatótávolsága pedig 4500 km. A Szuhoj repülőgépgyár már több, mint 200 megrendelést jegyez az új típusra. Jelenleg összesen 5 darab SSJ-100-as van forgalomban.

Forrás: RIA Novosti (2012. január 19.) / Bahrain Air / Fotó: Sukhoi

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!