A héten átvette az első Boeing 787-8 típusú utasszállító repülőgépét a Royal Brunei Airlines. A vadonatúj Dreamliner október 3-án szállt fel Paine Fieldről, hogy megtegye mintegy 12000km-es útját a brunei Bandar Seri Begawan nemzetközi repülőtérre.

Újabb légitársasággal bővült a Dreamlinert üzemeltetők sora miután a héten a Brunei Szultanátus első számú légitársasága is átvette első Boeing 787-es típusát. A V8-DLA lajstromú gép a tervek szerint október 18-án teljesíti első, utasokat szállító kereskedelmi útját, amely során Szingapúrba repül.

Hosszú távú járatot december 1-jén készül indítani a Royal Brunei, amikor Dubai érintésével Londonba közlekedik majd az első Boeing 787-esük. A későbbiek folyamán, 2014 első negyedévében pedig a melbourne-i útvonalon is bevezetni készülnek a típust.


A légitársaság flottainformációs adatbázisában egyelőre még nincs feltüntetve a Dreamliner, de korábbi tájékoztatás szerint kétosztályos elrendezésben, összesen 254 (18+236) utas szállítására alkalmasan konfiguráltatják Boeing 787-eseik fedélzetét.

A Royal Brunei Airlines öt darab Boeing 787-8-ast rendelt flottája számára, amelyekkel a Singapore Airlinestól bérelt Boeing 777-200ER típusaikat készülnek váltani. A szultanátusi légitársaság teljes gépparkja jelenleg 11 repülőgépet számlál: 2 darab Airbus A319-est, 4 darab Airbus A320-ast, ugyancsak 4 darab megnövelt hatótávú Boeing 777-200-ast és a legújabb, 1 darab Dreamlinert.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!