Hivatalosan is átadták, így holnap, december 12-én megnyithat a Budapest Airport 2B Termináljának érkezési szintjén a SPAR szupermarket. A közel 300 négyzetméteres City SPAR kifejezetten a kényelmes, gyors bevásárlást biztosító üzlettípusa a SPAR-csoportnak, így a repülőtéri utazóközönség igényeinek is megfelel. A repülőtéri szupermarket megnyitásával 21 új munkahely létesült.

Ünnepélyes keretek között felavatták az ország 13. City SPAR üzletét a repülőtéren. A vadonatúj repülőtéri szupermarket a Budapest Airport 2B Terminálján, az érkezési szinten található, nyilvános, bárki által megközelíthető területen, így nem csak repülőjeggyel lehet vásárolni. A City SPAR a belvárosból már jól ismert kiskereskedelmi egység, ugyanilyet hoztak létre a SPAR Magyarország és a Budapest Airport szakemberei a repülőtéren. Ennek megfelelően a minőség és az árfekvés is a többi belvárosi SPAR üzletben megszokott lesz.

A szupermarket, illeszkedve a repülőtér soknemzetiségű utasforgalmának igényeihez, nagy hangsúlyt fektet a prémium termékek, a bioélelmiszerek, a friss, helyben sütött pékáruk, de még a különlegesen sok sajtféleség gazdag választékára is. A polcokon természetesen a Magyarországra jellemző élelmiszerekkel találkozhatnak az utasok, de egyfajta „nemzetek konyhája” típusú választékot is kínál a bolt (pl. az ázsiai, vagy az olasz konyha ízei). A repülőtéri City SPAR az utasforgalom döntő részét lefedve Karácsony kivételével minden nap 5:00-22:00-ig tart nyitva.


Az üzlethelyiség kialakításához a Budapest Airport teljesen átalakította a 2B Terminál utascsarnokát. A kivitelezéshez el kellett bontani egy lépcsőt, ami az indulási és érkezési szintet összekötötte, emellett részben át kellett építeni az épület infrastruktúráját. A közel 300 négyzetméteres üzletben a SPAR az energiatakarékosság érdekében kizárólag LED világítást használ, valamint beajtózott hűtőket szerelt be.

„Régóta dédelgetett tervünk, hogy legyen egy szupermarket a terminálon, ahol az utasaink be tudják szerezni a legfontosabb dolgokat, élelmiszereket, amikor Magyarországra érkeznek, vagy egy hosszabb utazás végén hazatérnek. A SPAR Magyarország belvárosban megtalálható City SPAR üzleteit találtuk a legalkalmasabbnak arra, hogy az utasaink igényeinek megfelelően színvonalas, kényelmes és gyors bevásárlási lehetőséget biztosítsunk” – hangsúlyozta Kam Jandu, a Budapest Airport kereskedelmi igazgatója. Hozzátette: „különösen nagy öröm számomra, hogy a térség legnagyobb munkaadójaként 21 új munkahelyet sikerült teremteni a repülőtéren.”

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!