Az AIRportal.hu 2011. október 6-án küldte el Jost Lammers Úrnak, a Budapest Airport vezérigazgatójának azt a nyílt levelet, melyben arra kértük a Budapest Airportot, hogy a 2A terminál kilátóteraszát nyissák meg ismét a nagyközönség, azaz az utasok, családtagjaik, repülés iránt érdeklődők és repülésbarátok/repülőfotósok számára. A kezdeményezésünket több mint 1000 repülésbarát támogatta aláírásával Magyarországról és a világ számos pontjáról.

A hétfő hajnali Cargolux Boeing 747-8F fogadó ünnepségén Jost Lammers Úr személyesen már jelezte a Budapest Airport pozitív hozzáállását és ígéretet tett egy hivatalos írásbeli válaszra, amely a mai napon érkezett meg és az alábbiakban olvasható:

Kedves Samu Úr!

Nagyon jó volt személyesen is megismerkedni Önnel, amire tökéletes alkalmat nyújtott a B748 budapesti bemutatkozása.

Köszönjük a linket a szép képpel és gratulálunk a honlapjukon lévő gyönyörű fotókhoz.

Köszönjük azt a levelet is, amit a T2A Kilátóteraszának megnyitása ügyében írt.

Ezzel kapcsolatban jó hírrel szolgálhatunk, amely, reméljük, nemcsak Önnek, de a repülés iránt érdeklődők széles táborának is örömöt fog okozni: a Budapest Airport úgy döntött, hogy jövő tavasszal megnyitjuk a kilátóteraszt.

Végre kell hajtanunk egy biztonsági beruházást, ami kisebb építési munkákat is jelent: ezekhez azonnal hozzákezdünk, mihelyt vége a télnek és az időjárás lehetővé teszi ezeket a munkákat. Ezt követően megnyitjuk a teraszt, olyan módon, ami nem igényli majd a biztonsági ellenőrzést.

Addig is reméljük, hogy még sok „első járat” fog alkalmat adni személyes találkozásra Önnel.

Szívélyes üdvözlettel:

Jost Lammers
Somogyi-Tóth Gábor

Információim szerint a hatóságok üvegfal telepítése nélkül nem engedik megnyitni a teraszt, ezért szükségesek az építési munkálatok, mely a T1 teraszhoz hasonló plexifalat jelent, viszont így nem lesz szükség a korábbi biztonsági ellenőrzésre. Természetesen amint bővebb és hivatalos információt kapunk a részletekről (pl. lesz-e belépődíj), azt megosztjuk a nagyérdeművel!

Köszönjük Jost Lammers és Somogyi-Tóth Gábor Uraknak a támogatást és a pozitív választ, valamint a Budapest Airport minden vezetőjének és dolgozójának, aki segített és támogatta a kezdeményezésünket. Természetesen ismét köszönetünket szeretnénk kifejezni mind az 1031 embernek aki aláírásával támogatta az ügyünket!

Samu Ádám
főszerkesztő
AIRportal.hu

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Fotó: Virág Richárd

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!