Idén tavasszal is nagytakarítást tartottak a repülésrajongók a legnépszerűbb ferihegyi körüli helyeken, ahol a repülés iránt érdeklődők és a repülőgépfotósok legszívesebben töltik a szabadidejüket.

Csoportkép a megtisztított spotterdombon. | © AIRportal.hu

Csoportkép a megtisztított spotterdombon.

Az AIRportal.hu Légiközlekedési hírportál a Budapest Airport környezetvédelmi programja, a Greenairport program partnereként idén a repülőtéri tavaszi nagytakarítási programhoz csatlakozva szervezte meg a legnépszerűbb ferihegyi spotterhelyek megtisztítását.

Április 2-án szombaton délelőtt nem kevesebb, mint 30 repülésrajongó gyűlt össze a 13R futópálya melletti Cargodomb spotterhelyen és hozzáláttak a kerítés melletti terület, a parkoló és a domb megtisztításához.

A csapat a cargodombi munkák végeztével ez után átvonult Vecsésre a 31R futópálya végében található Spotterdombhoz, ahol szintén összegyűjtésre került a szemét a sorompó környékén, a dombhoz vezető úton és a spotterdombon is.

A szemét összegyűjtése mellett a résztvevők megritkították a kilátást és fotózást zavaró bozótot és levágták a belógó ágakat is. A spotterdombra még 2010-ben a repülésrajongók által kihelyezett padok deszkáit is leszerelték a résztvevők, hogy egy hét múlva felcsiszolva és újrafestve kerüljenek vissza helyükre.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A spotterdombon és környékén több mint egy utánfutónyi hulladék gyűlt össze. | © AIRportal.hu

A spotterdombon és környékén több mint egy utánfutónyi hulladék gyűlt össze.


A szemétszedéshez a Budapest Airport Zrt. biztosított védőkesztyűket és szemeteszsákokat, valamint a repülőtér üzemeltető Cargodombhoz egy konténert helyezett ki, ahova az összegyűjtött lehetett bedobni, melyet később elszállítanak.

Van olyan aki ilyen környezetben tölti szívesen a szabadidejét? | © AIRportal.hu

Van olyan aki ilyen környezetben tölti szívesen a szabadidejét?

“A Cargodombra és a Spotterdombra is egyre többen járnak ki délutánonként és hétvégenként, aminek egyfelől nagyon örülünk, viszont sajnos az eldobált szemét is nagyságrendekkel több volt annál, mikor még kevesen ismerték ezeket a helyeket és szinte csak azok a repülésrajongók, repülőgépfotósok jártak ezekre a helyszínekre, akik második otthonuknak tekintették a repülőteret. Sajnos a Spotterdombon a repülésrajongók által kihelyezett “Ne szemetelj!” táblát is összetörte valaki.” – mondta el az AIRportalnak az egyik résztvevő.

“Reméljük, hogy sokan észrevették már szombat délután a szép időben a reptérre látogatók közül a tisztaságot és ezután nem fogják eldobálni a szemetüket.” – tette hozzá.

A 31R futópálya végső egyenese alatti “Patakparton” Várszegi József egyéni szervezésében volt néhány hete szemétszedés.

 | © AIRportal.hu

 | © AIRportal.hu

Nem fért bele egy konténerbe a két spotterhelyen és környékén összegyűjtött szemét, amiben sajnos volt építési törmelék és háztartási szemét is, de a legtöbb a műanyagpalack, sörösdoboz. (Fotók: Patyi Balázs, Samu Ádám, Várszegi József) | © AIRportal.hu

Nem fért bele egy konténerbe a két spotterhelyen és környékén összegyűjtött szemét, amiben sajnos volt építési törmelék és háztartási szemét is, de a legtöbb a műanyagpalack, sörösdoboz.
(Fotók: Patyi Balázs, Samu Ádám, Várszegi József)

2016. április 29-én pedig a 13R futópálya végső egyenese alatti erdőben és a Hungarocontrol épületvel szembeni bozótosban lesz egy szemétszedés, melyet szintén repülésbarátok és a közelben lakók szerveznek a Te Szedd akció keretében. Arra az eseményre itt lehet jelentkezni.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!