Jó hír azoknak, akik szeretnének elszökni a hideg idő elől, hogy Budapesttől mindössze három órás repülőútra található a Vörös-tenger egyik legszebb üdülőparadicsoma, ami novembertől már heti négy járattal is közvetlenül elérhető a fővárosunkból.

A Budapest Airport az idei téli menetrendben több új járatot köszönthet. Ezek között kapott helyet egy olyan desztináció, ami nem csak a tél elől menekülők, de a búvárok nagy kedvence is lesz, hiszen a Wizz Air novemberben az izraeli Eilat mellett fekvő Ovda reptérre indít heti két járatot.

A Vörös-tenger partján fekvő város a diszkont légitársaság második izraeli úti célja Tel-Aviv után.

A télen is kellemes, gyakran napközben is 20+ fokos melegben könnyedén kikapcsolódhat az ember, ráadásul november 9-től heti két járatot vehetnek igénybe az utazók, pénteken és hétfőn.

Az új járat mellett rendelkezésre áll a Ryanair már régebben üzemelő heti két járata is, amely szerdai és szombati napokon közlekedik.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Az indulási és érkezési időpontok tökéletesen megfelelnek akár egy hosszú hétvégi kiruccanáshoz is, akár egy egyhetes nyaraláshoz. A két légitársaság járatait kombinálva akár hosszabb, vagy rövidebb kiruccanás is megszervezhető.

Eilat a tenger és a sziklás sivatag találkozásánál fekszik (forrás: Pixabay.com)

Mindkét járat Ovda repülőterére érkezik, ami 60 kilométerre található Eilattól. Innen két módon lehet bejutni a városba: taxival, ami természetesen a jóval drágább lehetőség, illetve busszal. 2015 óta minden érkező járat után 60 perccel indul egy buszjárat 282-es jelzéssel Eilat belvárosába.

Izrael hivatalos pénzneme a shekel, turistaként érdemes a reptér helyett a városban váltani pénzt.

Izrael üdülőparadicsoma tökéletes úti cél lehet a családosok és a párok számára, hiszen a tengerpart mellett több aktív kikapcsolódási lehetőség is várja a környéken a látogatókat. Tel-Avivval ellentétben itt nem a nyüzsgő városi élet, hanem az aktív pihenés a legnagyobb vonzerő.

A legfontosabb látnivaló természetesen maga a Vörös-tenger.

A Red-Canyon Eilattól nem messze található, lenyűgöző természeti képződmény (Forrás: Pixabay.com)

A gyönyörű, fehér homokos part és a kristálytiszta tenger nem csak a fürdőzők körében lett népszerű, de a víz elképesztően változatos élővilága miatt a búvárok kedvelt célpontja is.

Az úszás és búvárkodás mellett azonban rengeteg látnivalót kínál a város körül húzódó sziklás sivatag. Ilyen kaland lehet például a Red-Canyon. Itt egy intenzív túra keretében fedezheti fel az ember a szűk, vörös sziklák között megbúvó szépségeket. Eilat belvárosából busszal is könnyen elérhető a 392-es busszal.

A Timna Parkba érdemes szervezett, félnapos autóbuszos túrára menni. Az egyedülálló, szinte földön kívüli látványt a sivatagban található óriási sziklák kölcsönzik a tájnak. Itt még novemberben is könnyen 30 fok fölé emelkedik a hőmérséklet, érdemes sok vízzel készülni.

Amennyiben hosszabb időt töltünk Izraelben, érdemes lehet Eilatból is meglátogatni Jeruzsálemet, az ország központját, ahol kultúrák és vallások keverednek egymással. Több iroda is szervez egynapos kirándulásokat, de a 444-es számú távolsági busszal is el lehet jutni az ország legnagyobb városába.

Az Eilat környéki lenyűgöző sziklasivatag (Forrás Unsplash.com)

Segíts a többi utazónak: Facebook kommentben meséld el, Te miket ajánlanál még Eilat környékén!