Kigördült a festőhangárból az Asiana Airlines leendő első Airbus A380-800 típusú óriásgépe – tájékoztatott az európai repülőgépgyár, amely hamburgi üzemében végezte a kétszintes utasszállító festési munkálatait.

A frissen festett Asiana A380-asra ezt követően a fedélzeti konfiguráció véglegesítése, majd a földi teszteket is magába foglaló berepülési program befejezése vár, amelyeket ugyancsak Hamburgban fognak végezni az Airbus szakemberei.

A gépet ezután repülik vissza a franciaországi központba, Toulouseba, ahol a tervek szerint a nyár elején átadásra is kerül üzemeltetője számára. Az Asiana Airlines mint arról korábban beszámoltunk június 13-án készül szolgálatba állítani az első A380-asát.


Dél-Korea második legjelentősebb légitársasága összesen 6 darab A380-800-ast rendelt magának. A típus kezdetben regionális jellegű járatokat fog repülni Szöulból, majd az Amerikai Egyesült Államok lesz az elsődleges hosszú távú célpontja.

Az idei évben együttvéve négy új A380-as üzemeltetőt ünnepelhet az Airbus. Az Asianán kívül a japán Skymark, az emírségekbeli Etihad Airways és a katari Qatar Airways is először veszi flottájába a világ legnagyobb utasszállító gépét.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!