Elkészült az első újratervezett és felújított fedélzetű Airbus A319-es a Finnair flottájában. A keskenytörzsű Airbusnak nemcsak a belseje, hanem a külseje is új dizájnt kapott miután az új Finnair festést is felkerült a repülőgépre – adta hírül közleményében a finn nemzeti légitársaság.

Az arculatváltást végrehajtó finn légitársaság 2013 tavaszára tervezi befejezni a teljes keskenytörzsű flotta átalakítását. A repülőgépek felújítását a helsinki repülőtéren, a Finnair műszaki bázisán végzik el. A keskenytörzsű Airbus flotta fedélzeti szolgáltatásai között megtalálható lesz a finn légitársaság új elektronikus fedélzeti szórakoztató rendszere is, amely új színt hoz a kis-, és középtávú járatokat teljesítő repülőgépek fedélzeti kényelmében.

A program gyakorlatilag teljes megújulást jelent a kabinbelsőt illetően ugyanis a repülőgépek új üléseket, padlószőnyeget, sőt egészen új kabinfal-borítsát is kapnak. A légitársaság tájékoztatása szerint az új belső világosabb és tágasabb hatást kelt, amely jól illeszkedik a megújuló Finnair arculathoz. A teljes Airbus flotta felújítását 2013 tavaszára ígéri Mika Dahlberg, a Finnair üzemeltetési vezetője.


Az új Finnair egyenruha (Forrás: Finnair’s YouTube Channel)

A oneworld légiszövetségi tag finn légitársaság flottájában összesen 39 darab keskenytörzsű Airbus teljesít szolgálatot. Ezek típus szerinti megoszlása a következő: 11 Airbus A319-100-as (ebből 1 oneworld és 1 retro festésű), 12 Airbus A320-200-as és 6 Airbus A321-200-as.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Taru Kettunen, a Finnair arculati vezetője úgy nyilatkozott a felújítással kapcsolaban, hogy egy olyan kabinkörnyezetet szeretnének teremteni, amely fényt és nyugalmat sugároz visszhangozva a légiutaskísérők új egyenruháinak színeit. A Finnair fontosnak tartja hangsúlyozni, hogy az átalakítások révén a repülőgépeik gazdaságosabbak is lettek, mivel az új ülések, mintegy 1000kg-mal könnyebbek elődieknél, amely üzemanyagtakarékosabb és annak megfelelően alacsonyabb szén-dioxid kibocsátással járó üzemelést tesz lehetővé.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!