A jelenlegi csekély forgalom mellett nem lehet gazdaságosan felújítani a Göteborg City (GSE) repülőteret, így minden bizonnyal a svéd város melletti légikikötő huzamosabb ideig zárva fog tartani az elkövetkezendő időkben.

A képek alapján repülőtér terminálja is némi felújításra szorul. (Fotó: GSE Airport) | © AIRportal.hu

A képek alapján repülőtér terminálja is némi felújításra szorul. (Fotó: GSE Airport)

A felújítások ugyan elkezdődtek a repülőtér gurulóút rendszerén, de a munkálatok hamar leálltak, mivel a vezetőség hosszas tanácskozás után úgy határozott, hogy nem biztosított a projekt gazdaságossága. A döntés értelmében a GSE-re repülő légitársaságok határozatlan ideig a Landvetterre (GOT) közlekednek.

A CH Aviation hírportál információi alapján a döntés miatt távoznia kell a regionális járatokat teljesítő Gotlandsflyg-nak, a Ryanairnek, valamint a Wizz Air low-cost legitársaságoknak is.

Oldalunk felkereste a Wizz Airt a fennálló helyzettel kapcsolatban, melyre a következő választ kaptuk:

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
„A Wizz Air megerősíti, hogy a Göteborg City repülőtér tartós bezárása miatt a Belgrádból, Budapestről, Gdanskból, Skopjéból, Tuzlából és Varsóból érkező illetve oda induló járatok további értesítésig a Göteborg Landvetter repülőtérről közlekednek.”

Az üzem korlátozása nem érinti a kisgépes forgalmat, mely a Göteborg City repülőtér vezetősége által kiadott végleges elhatározásig továbbra is zavartalanul folyhat.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!