Sikeresen teljesítette szűzfelszállását a Vietnam Airlines első Airbus A350-900 XWB repülőgépe Toulouse-ban hétfőn, már a légitársaság megújult, kék, arany és fehér színeket felvonultató festésmintájában. A repülőgép belépett a gyártási folyamat utolsó fázisába, mely az utastér végleges kialakítását, valamint további földi teszteket és próbarepüléseket foglal magában.

A repülőgépet az AerCap lízingcégtől bérli majd a Vietnam Airlines. A légitársaság az első lesz a Távol-keleten, aki üzemelteti majd az Airbus új generációs típusát.

A Vietnam Airlines-nak összesen 14 darab A350-900XWB-re van érvényes rendelése, amelyből az elsőt még az idén forgalomba kívánják állítani Hanoi és Párizs között, amivel a francia főváros lesz a második Európában, ahová menetrendszerűen közlekedik az Airbus vadonatúj A350-es típusa.

Levegőben a Vietnam Airlines A350-ese. (Fotó: Airbus) | © AIRportal.hu

Levegőben a Vietnam Airlines A350-ese. (Fotó: Airbus)

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Kipróbáltuk a Qatar Airways vadonatúj Airbus A350 XWB-jét

Az Airbus és a Qatar Airways meghívásának köszönhetően elsők között próbáltuk ki az új Airbus A350 XWB repülőgépet, melyet az európai repülőgépgyártó december 22-én, a franciaországi Toulouse-ban adott át a Qatar Airways-nek, a típus első üzemeltetőjének. A bemutatórepülést követően az Airbus munkatársai az A350 XWB összeszerelő-csarnokba is bepillantást engedtek, de cikkünkben beszámolunk az átadási ceremóniát megelőző sajtótájékoztatón elhangzott legérdekesebb részletekről is, rengeteg fotóval.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!