Sikeresen teljesítette szűzfelszállását a hong kongi Cathay Pacific légitársaság első Airbus A350-900-asa, de az átadás májusra csúszik.

Fotó: Airbus | © AIRportal.hu

Fotó: Airbus

Az első felszállásra az európai repülőgépgyártó dél-franciaországi Toulouse-ban található központjában került sor, a repülőgép ezt követően a gyártás utolsó fázisába lép, amikor további földi tesztelései folyamatok, tesztrepülések és a gyártás befejező fázisai várnak a távol-keleti légitársaság új festését viselő A350-esre.

A gyártási folyamatok utolsó lépéseként kerül befejezésre a repülőgép utaskabinja is, melynek része a fedélzeti mellékhelyiségek beszerelése is.

A Cathay Pacific A350-esét az ütemezés tervek szerint 2016. márciusában kellett volna átadni, de az Airbus kénytelen volt először áprilisra, majd végül májusra halasztani.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Erre azért volt szükség, mert a fedélzeti mellékhelyiségegek és ülések gyártója, a francia Zodiac Aerospace nem tudja a megfelelő ütemben szállítani az Airbus részére az A350-esek mellékhelyiségeit és a repülőgépek business üléseit.

A légitársaság összesen 48 darab A350 XWB repülőgépet rendelt, melyből 22 darab a -900-as a változat, 26 darab pedig a hosszabb törzsű -1000-es változat lesz. A Cathay Pacific összesen 12 darab A350-es átvételét tervezi ebben az évben.

Fotó: Airbus | © AIRportal.hu

Fotó: Airbus

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!