Ötödik Airbus A380-as repülőgépét vette át március 1-jén a China Southern Airlines. A kínai légitársaság összesen 5 darabot rendelt az Airbus legnagyobb utasszállító típusából, így a flotta most vált teljessé.

Március első napján adta át a China Southern Airlines ötödik Airbus A380 típusú repülőgépét az európai repülőgépgyár. A kínai légitársaságnak egyelőre nincs több A380-asra szóló megrendelése. Az ötödik Superjumbo B-6140 lajstrommal áll szolgálatba a SkyTeam légiszövetségi tag China Southern útvonalhálózatában.


Az 1988-ban alapított légitársaság Kínában elsőként, a világon pedig hetedik üzemeltetőként állította szolgálatba az Airbus gyár óriásgépét. A B-6136 lajstromú első A380-as 2011. október 14-én került átadásra.

A Rolls-Royce Trent 900 típusú hajtóművekkel szerelt A380-asok a China Southern Airlines igényei szerint, háromosztályos elrendezésben összesen 506 utas szállítására alkalmas fedélzettel üzemelnek.

Típustörténeti érdekesség, hogy a China Southern Airlines az A380-as üzemeltetők közül az első, amely belföldi útvonalon is szolgálatba állította a több, mint 15000km-es hatótávra képes gépet. Az első járat 2011. október 18-án Peking és Kanton városa között közlekedett.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!