Tegnap vette át második Sukhoi Superjet 100 típusú utasszállító repülőgépét a Yakutia. Az orosz légitársaság Superjet-flottája ezzel teljessé is vált, mivel további rendelés egyelőre nincs napirenden ebből a típusból.

Január 31-én adta át a második Sukhoi Superjet 100 típusú regionális utasszállító repülőgépet a Sukhoi Civil Aircraft Company (SCAC) a Yakutia légitársaság számára.

Az újonnan átadott orosz sugárhajtású típus RA-89012 lajstrommal áll szolgálatba. A első Superjetet (RA-89011) tavaly december 18-án vette át a Yakutia, de csak idén januárban állította szolgálatba. Mindkét gépet kétosztályos elrendezésben, összesen 93 utas szállítására alkalmasan székeztette be a vállalat. A repülőgépek 8 business és 85 turista osztályú ülést kínálnak.

A Superjetek Jakutszkból Habarovszkba, Novoszibirszkbe és a kínai Harbin városába fognak közlekedni a légitársaság téli menetrendi időszakában. A nyári menetrendtől kezdődően pedig újabb desztinációkkal bővül majd az SSJ-100-asokkal teljesített útvonalhálózat.

A Yakutia Airlines 2002-ben kezdte meg működését, flottája jelenleg 20 repülőgépet számlál. A légitársaság Oroszországban az SSJ-100-as második üzembeállítója az Aeroflot Russian Airlines-t követően.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

További Superjet beszerzést – noha két gépre opciós szerződésük van – egyelőre nem tervez a Yakutia.

Az Oroszország szibériai területéről, Jakutföld fővárosából üzemelő Yakutia számára különösen fontos, hogy gépeik az extrém téli körülmények között is megállják helyüket (Fotó: SCAC)

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!