Szokatlan látványnak lehettek szemtanúi múlt vasárnap az argentin Costa Atlántica tengerpartján tartózkodók. A délután folyamán egyszer csak az Aerolíneas Argentinas egyik szélestörzsű Airbusa tűnt fel az égen, a szokásosnál alacsonyabb repülés közben.

A manőver nem volt véletlen. Az argentin nemzeti légitársaság egy reklámfilmet forgatott, amelyhez flottájának vadonatúj típusát, az első Airbus A330-200-ast (LV-FNI) hívták segítségül január 19-én.

Az Aerolíneas Argentinas ráadásul előre be is harangozta az eseményt, hogy az érdeklődők időben értesülhessenek a nem mindennapi látványosságról és jelenlétükkel maguk is részesei lehessenek a forgatásnak, amelyre egyébként öt napot szántak, hogy aztán legújabb, kora tavasszal induló reklámkampányukban hangsúlyos szerepet kapjon ez a repülés.

Az egyre csak a költséghatékonyságot szem előtt tartó légitársaságok körében manapság egyre ritkább az, hogy egy reklámfilm, vagy más propaganda anyag elkészítése érdekében valós repüléseket hajtsanak végre gépeikkel, egyszerűbb inkább a számítógépet választani, amely szinte bármilyen megoldásra kapható, ezért is figyelemre méltó, hogy az Aerolíneas Argentinas ezúttal a reklámkészítés e klasszikus módját választotta.

A SkyTeam légiszövetségben működő Aerolíneas Argentinas egyébként 247.1 millió dolláros veszteséggel zárta a 2013-as évet, ez azonban 44.1%-os javulást jelent az előző évi eredményhez képest. A vállalatnak 1.3 millióval nagyobb volt az utasforgalma, összesen 8.3 millió fő választotta tavaly az állami tulajdonú Aerolíneas Argentinast.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Jelentősen bővítették az útvonalhálózatot, behálózva csaknem egész Argentínát, amelyre nagy hangsúlyt fektettek és a flotta modernizációja is jelentőset lépett előre. A cél pedig egyértelműen a további fejlődés, amelyben várhatóan hatékony segítségükre lesz az új reklámkampány is.


Forrás: morandolive YouTube Csatorna

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!