Új biztonsági videót mutatott be az Air New Zealand, amely az ország természetvédelmi kihívásaira hívja fel a figyelmet.

A jelenetek egy kislány körül zajlanak, aki egy veszélyeztetett madárfaj egyedét próbálja visszajuttatni otthonába: a takahe röpképtelen, 1948-ig kihaltnak hittek, jelenleg is csak nagyjából 180-250 költőpár él a szigetországban.

A videó az új-zélandi Department of Conservation (DOC) közreműködésével jött létre, ennek célja a szigetország élővilágának és kultúrájának megóvása. A felvételeken a CGI-technológiával megrajzolt madáron kívül Új-Zéland ikonikus helyszínei is szerepelnek.

A légitársaság és a DOC 2012 óta dolgozik együtt az ország természeti értékeinek megóvása érdekében.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Ez idő alatt az Air New Zealand segítségével 3200 veszélyeztetett fajba tartozó állatot szállítottak biztonságos területre, több tízezer hektárnyi területen helyeztek ki kártevőknek csapdákat, és tengerbiológiai kutatásokat is finanszíroztak.

„A szomorú valóság az, hogy rengeteg faj halad a gyors kihalás felé. Új-Zéland felfedezése óta legalább 50 madárfaj pusztult ki, és évente nagyjából 25 millió őshonos madár pusztul el a betelepített ragadozók miatt” – mondta a DOC nagykövete, Nicola Toki.

A biztonsági videó az összes Air New Zealand-járat fedélzetén elérhető lesz, a légitársaság bízik abban, hogy több millió embert érnek el üzenetével.