Mostantól ingyenesen közlekedhetnek golfkocsi-szerűséggel a sietős utasok Dubaj nemzetközi repülőterén. A taxiDXB névre elkeresztelt szolgáltatás teljesen ingyenes, egyelőre a 3-as terminál B csarnokában lehet igénybe venni. 

Az ingyenes transzfer zökkenőmentesebbé és gyorsabbá teszi az utasok reptéren belüli közlekedését, ugyanis a repülőtér 3-as termináljának B csarnoka 945 méter hosszú, így bizonyos esetekben közel egy kilométert kell gyalogolniuk, hogy elérjék a csatlakozást. 

A reptéri minitaxi főként azoknak előnyös, akik rövid csatlakozási idővel utaznak (forrás: DXBairport)

Tizenöt darab 8 üléses golfkocsi-típusú kisautót (“buggy”) helyezett üzembe a repülőtér, amelyekbe az indulási és érkezési pick-up pontokon lehet felülni, de akár le is lehet inteni őket.

Elsőbbséget élveznek azok az utasok, akiknek nehézséget okozhat a gyaloglás, mint például a mozgáskorlátozottak vagy az idősebbek, valamint a kisgyerekkel utazók is.

A minitaxi egyenesen a beszállókapuig vagy a terminál éttermeihez és boltjaihoz szállítja el az utasokat. 

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

“A taxiDXB bevezetése közvetlen válasz az utasaink igényeire. A repülőtér csarnokainak kialakítása lineáris, hosszúkás, néhány utasunk pedig jelezte, hogy emiatt nehéznek találta elérni a csarnok másik végét, azonban ez a kialakítás tökéletes a taxizásra” – jelentette ki a dubaji repülőtér egyik képviselője. Hozzátette, hogy korábban már működtettek hasonló szolgáltatást, azonban a jelenlegi teljesen ingyenes lesz, és már a tesztelési fázisban is nagyon népszerűnek bizonyult. 

A taxiDXB-t a repülőtér speciálisan képzett ügyfélszolgálati csoportja üzemelteti, amely naprakész információval rendelkezik a járatok indulásáról. A szolgáltatást a közeljövőben a repülőtér többi csarnokára is kiterjesztik. 

A repülőtér egy videót is megosztott a taxiszolgáltatásról: