Arculattervezési pályázatot hirdetett a kínai SF Airlines a tavaly internetes aukción megvásárolt két ex-Jade Cargo Boeing 747-400F repülőgép festésére.

A légitársaság összesen százezer amerikai dolláros összeget oszt szét a legkreatívabb nevezők között.

A pályázatok leadásának határideje 2018. május 19, az eredményt pedig május 30-án hirdeti ki a légitársaság.

Az első helyezett 50 000 dolláros készpénznyereményt zsebelhet be, továbbá meghívást kap az egyik 747-es első repülésének megünneplésére szervezett ceremóniára is.

A második, harmadik és negyedik helyezettek tíz-tíz ezer dollárt kapnak, valamint ők is részt vehetnek az ünnepségen, a további öt befutó pedig 4-4000 dollárt kap.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A pályázatoknak ötvöznie kell az SF Airlines arculatát és a kulturális elemeket, nemzetközinek, innovatívnak, művészinek, fiatalosnak, vidámnak és erőteljesen megkülönböztetőnek kell lenni, továbbá kellően rugalmasnak kell lenni egy későbbi továbbgondolásra. Csak olyan dizájnok versenyezhetnek, amelyek megfelelnek a kínai törvényi követelményeknek.

A pályázaton arculat tervezéssel foglalkozó cégek mellett amatőrök dizájnerek, repülésrajongók, iskolai csoportok, gyermekek is részt vehetnek. A részletes nevezési feltételek a légitársaság oldalán találhatók.

Fotó: AIRportal.hu

Amint arról korábban beszámoltunk, 2017 novemberében talált gazdára a Jade Cargo két volt Boeing 747-400F repülőgépe az Alibaba tulajdonában lévő, kínai ebay-nek is nevezett Taobao.com aukciós portálon. A vevő összesen 322 millió jüant (46,8 millió amerikai dollárt) fizetett a két repülőgépért. A nyertes vásárló az SF Express kínai expressz csomagküldő vállalat áruszállító légitársasága az SF Airlines volt.

A harmadik meghirdetett repülőgép aukcióját törölték, mert arra nem volt megfelelő érdeklődés. A légitársaság 2009-ben indult és ma negyvengépes, Boeing 767, 757 és 737 típusokból álló flottát üzemeltetnek.