Tavalyi évben önállóan szervezett szemétszedés után idén az AIRportal közössége és a Budapest Airport Zrt. közösen csatlakozott a TeSzedd országos akcióhoz.

Idei évben a repülőtér délnyugati végének, a 31R pálya végi területnek, az úgynevezett Patakpartnak, valamint a 13R pálya küszöbénél lévő Cargodomb spotterhelyeknek a megtisztítása volt a cél. Előzetes felmérés alapján a Spotterdomb viszonylag tisztának tűnt, ezért idén itt nem kellet szemetet szedni. Hála a fotós közösségünknek, úgy tűnik, hogy ezt területet sikerült tisztán tartani!

Az akciót délelőtt fél tízre hirdettük meg, és az előzetesen ígért rossz idő ellenére 24-en gyűltünk össze. A munkát a csak laikus nézelődők számára is népszerű, közvetlenül a final alatt lévő területtel kezdtük, majd csatárláncban haladtunk egészen a fotósok számára jobban látogatott klasszikus patakpartos részig. Köszönhetően a lelkesedésnek, viszonylag nagyszámú résztvevőknek, és jó hangulatnak, mintegy 2 óra alatt sikerült a területet megtisztítani.

Első ránézésre kevésnek tűnő szemét végül mintegy 14 zsákot töltött meg.Tapasztalat, hogy nagyon sok csikk, fém és műanyag flakon, valamint papírzsebkendő volt szétdobálva, de találtunk autó alkatrészeket és törött műanyag gyerekkádat is. A zsákokat a körforgalomnál lévő bekötőútnál gyűjtöttük össze, ahonnan azokat a késő délutáni órákban az FKF Zrt. szállítja el.

Ezek után mentünk át a cargodombhoz. Köszönhetően talán a tavalyi akciónak, és az általunk kihelyezett figyelmeztető táblának, idén jóval kevesebb szemét volt a dombon, a parkolóban, és a kerítés mellett, úgyhogy szűk egy óra alatt sikerült végeznünk a szemétszedéssel. Itt is alapvetően az eldobált csikkek voltak túlsúlyban. Az összegyűlt mintegy egy zsáknyi szemét elszállítását – ezúton is köszönet érte – vmolnár (Dr. Molnár Viktor) fórumtársunk vállalta magára.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Ezúton is kérünk mindenkit, hogy továbbra is tartózkodjon a szemeteléstől, és nem csak itt, hanem bárhol máshol, és erre figyelmeztessen másokat is! Ne csak saját, hanem közösségi tereinket is tartsuk tisztán!

Köszönjük minden résztvevőnek, akinek lehetősége volt, és rászánta ezt a délelőttöt, hogy ezzel is hozzájárult környezetünk óvásához, és tisztán tartásához!

A Csapat az összegyűlt szeméttel a Patakpartnál. (Fotó: Szalmási Szabolcs – AIRportal.hu)

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!