Albánia fővárosába, Tiranába indít járatot bázisrepülőteréről a belgrádi Nikola Tesláról az Air Serbia. Az útvonal már foglalható a légitársaságnál, amely szeptember 23-án száll fel először újdonsült délkelet-európai célállomása felé.

Az Etihad Airways irányításával újjászervezett Air Serbia flottájának turbolégcsavaros, egyenként összesen 66 utas-férőhelyes ATR 72-es típusait üzemelteti a járaton, amely egy héten háromszor, keddenként, csütörtökönként és vasárnaponként fog közlekedni.

A nyitás tulajdonképp újranyitás, mivel az előd Jat Airways korábban már repült Tiranába, de a megújuló szerb nemzeti légitársaság, Air Serbia néven most teremt először összeköttetést az albán fővárossal.

A járatok a menetrend szerint délután 13:20-kor indulnak Belgrádból és 1 óra 10 perces repülés után 14:30-kor vannak Tiranában az említett napokon. Visszafelé pedig 15:00-kor száll fel a szerbek ATR gépe, amely 16:10-re van ismét Belgrádban, oda-vissza ideális átszállási lehetőségeket kínálva a régióban, vagy akár távolabbi európai nagyvárosokba.

Újabb lehetőség a Magyarországról utazóknak

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Az új járat a magyar utazóközönséget is érinti, mivel az Air Serbia idén április 1-je óta napi rendszerességgel közlekedik a budapesti Liszt Ferenc repülőtérre, ugyancsak az ATR 72-es típusaival, amelyek átszállást biztosítanak Belgrádon keresztül, immáron akár Tiranába is, ahová jelenleg nincs közvetlen járat.

Budapestről utoljára a Malév üzemeltetett direkt járatot, de annak leállásával csak átszállási lehetőség maradt. Jelenleg a legközelebbi a bécsi repülőtéren keresztül, ahonnan a mintegy másfél órás útra az Austrian Airlines repül, méghozzá sugárhajtású géppel, Airbus A320-assal. Szeptember végétől azonban ott az Air Serbia is, mint választási lehetőség az albán fővárosba igyekvőknek.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!