Sajtótájékoztató és gálavacsora rendezvénnyel ünnepelte 10 éve működő moszkvai járatát a Qatar Airways. A dohai légitársaság 2003-ban kezdett menetrendszerűen közlekedni az orosz fővárosba, amelynek azóta a Domogyedovói repülőterén rendszeres vendégek a flotta Airbus típusai.

A Qatar Airways hetente 12 járatot üzemeltet Doha és Moszkva között. Az útvonalat annak idején megnövelt hatótávú Airbus A319LR típusukkal indították, de napjainkban már a nagyobb befogadóképességű, 12 üzleti és 165 turista osztályú üléssel konfigurált A321-es Airbusok közlekednek.

A legutóbbit megelőzően a légitársaság 2010 februárjában növelte járatainak sűrűségét, az addigi hétről heti tízre, és idén szeptemberben – eleget téve a forgalom diktálta keresletnek emelték tizenkettőre a heti gyakoriságot.


Az orosz utazóközönség körében ráadásul a Qatar Airways-nek nemcsak a menetrendszerű járatai, hanem exkluzív privát jet szolgáltatásai is népszerűek, amelynek kiszolgálásában a Qatar Executive áll rendelkezésre.

Nazir Abduvakhidov, a Qatar Airways oroszországi képviseletvezetője a sajtórendezvényen elmondta, hogy az elmúlt egy évtized során a légitársaság nagy utat járt be Oroszországban, és a Qatar Airways nevében köszönetet mondott mind a hűséges utasoknak, mind pedig a kormánynak, a repülőtéri és légiközlekedési hatóságoknak, akik folyamatos támogatásukkal működtek közre a sikereik elérésében.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!