Nyári menetrend ismertetőt tartott az Aegean Airlines. A Kréta szigetén szervezett sajtóeseményen a görög légitársaság bejelentette, elkötelezett a hazai gazdaság és a turizmus fellendítése mellett, ezért a következő nyári szezonnak újabb repülőgépekkel és mintegy két millióval nagyobb utasülés kapacitással állnak neki.

Az Aegean egyik Airbus A320-as típusa a budapesti Liszt Ferenc repülőtéren. (Fotó: Csemniczky Kristóf - AIRportal.hu) | © AIRportal.hu

Az Aegean egyik Airbus A320-as típusa a budapesti Liszt Ferenc repülőtéren. (Fotó: Csemniczky Kristóf – AIRportal.hu)

Az Aegean Airlines tervei szerint jövőre az új menetrendben már 42 ország 134 városa fog szerepelni, amelyből 100 nemzetközi és 34 belföldi célállomás elérhetővé tételével összességében 15 millió utasülést kínálnak, ami két millióval több, mint ami az idén rendelkezésre állt. A nemzetközi-belföldi osztást tekintve az utasülés kapacitás lényegileg egyensúlyban áll az Aegean stratégiája szerint, ugyanis az előbbi 7.7 milliós, utóbbi pedig 7.3 milliós mértéket képvisel.

Mindezt az útvonalhálózat fejlesztése, újabb célpontok, valamint újabb repülőgépek teszik lehetővé. A görög légitársaság 2015-ben kezdi el átvenni a közvetlenül az Airbus gyártól rendelt, Sharklet szárnyvégekkel ellátott vadonatúj A320ceo típusait, amelyekkel hatékonyan meg tudják támogatni két legfontosabb bázisuk, Athén és Iráklio forgalmát, de koncentrált figyelmet fordítanak a többi turistaparadicsomnak számító szigeten lévő bázisaikra is, így többek közt Korfun, Rodoszon és Kos szigetén is.

A flotta mindent együttvéve, vagyis beleszámítva a Olympic Airways által üzemeltetett turbolégcsavaros Bombardiereket is, a jövő nyári csúcsra már több, mint ötven repülőgéppel fog működni, az Aegean keskenytörzsű Airbusaival együtt.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Tíz ország, tizenhat új város, heti négy járat Budapestre

A hálózatot illetően figyelemre méltó növekedés várható, miután a légitársaság 16 új várossal bővíti kínálatát, és tíz országban teljesen új lesz a jelenlétét. Helsinki, Toulouse, Deauville, Metz, Nápoly, Pisa, Málta, Amszterdam, Kuvaitváros, Rijád, Páfosz, Tallinn, Oslo, Teherán, Dubrovnik és Jereván kerülnek be az újonnan elérhető desztinációk köré a nyár folyamán, miközben számos meglévő útvonalon, így például franciaországi, olaszországi, svájci, németországi és angliai viszonylatokon pedig sűrítéseket hajtanak végre.

Az Aegean VisitGreece kampányának egyik reklám plakátja. (Forrás: Aegean Airlines) | © AIRportal.hu

Az Aegean VisitGreece kampányának egyik reklám plakátja. (Forrás: Aegean Airlines)

A felsoroltakból is kitűnik, hogy az Aegean hangsúlyos figyelmet igyekszik fordítani a környező déli, illetőleg keleti régióra, Észak-Afrikában és a Közel-Keleten, ahol immáron nyolc országban, Egyiptomban, Libanonban, Jordániában, Izraelben, az Egyesült Arab Emírségekben, Kuvaitban, Szaúd-Arábiában és Iránban lesznek jelen.

Az Aegean természetesen külön kitért a fővárost, Athént illető programjukra is, amely innen 9 ország 15 városát hozza újonnan összeköttetésbe, amivel összesen 91-re növekszik az elérhető célpontok száma, ebből 61 nemzetközi és 30 belföldi járat.

A magyarországi utazóközönség számára az Aegean híre, hogy a 2015-ös nyári menetrendben már végig heti négy járatot közlekedtetnek Athén és a budapesti Liszt Ferenc repülőtér között.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!