Tizennégy darab Airbus A330-900neo repülőgép megvásárlásáról írt alá megállapodást az európai repülőgépgyártóval a Garuda Indonesia. Az új generációs hajtóművekkel felszerelt szélestörzsű utasszállító repülőgépek a cég további növekedését és közép és hosszútávú járathálózatának fejlesztését támogatják majd.

Fotó: Airbus/Facebook | © AIRportal.hu

Fotó: Airbus/Facebook

A megrendelés, melyet Indonézia elnöke és a brit miniszterelnök jelenlétében írtak alá a felek, a Garuda hét darab A330-300-as repülőgépre szóló, meglévő megrendelését konvertálja az új neo változatra és terjeszti ki további hét darabbal. A repülőgépek 2019-től kezdődően kerülnek átadásra a légitársaság részére.

A Garuda Indonesia a szerződés aláírásával az A330neo típus legújabb vásárlója lett, azonban az európai repülőgépgyártóval fenntartott üzleti kapcsolatuk 30 évere tekint vissza.

A Garuda A330neo repülőgépei természetesen már az új Airspace kabinjával lesznek felszerelve, amit ezen a típuson mutat majd be a gyártó. Az új kabintermék a kor követelményeinek megfelelően kényelmesebb utazási élményt nyújt majd az utasok számára az alkalmazott új generációs technológiáknak és ergonomikus megoldásoknak köszönhetően.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Grafika: Airbus | © AIRportal.hu

Grafika: Airbus

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!