A Boeing 737-es jelenleg forgalomban lévő Next Generation és a legújabb, a tervek szerint 2017-től színre lépő MAX szériájára is szerződött a szingapúri légiszalon mai második napján a Nok Air. A low-cost modellben működő thaiföldi légitársaság 8 darab Boeing 737-800NG és hét darab 737 MAX-8 típusra kötelezte el magát.

A listaárakon számított 1.45 milliárd dolláros összértékű szerződéssel egyúttal az is eldőlt, hogy Thaiföldön várhatóan a Nok Air lesz az első légitársaság, amely MAX generációs Boeing 737-es utasszállítót állít szolgálatba. Más légitársaság ebből az országból ugyanis még nem döntött MAX 737-es mellett.

A Nok Air flottájában jelenleg tizennégy darab Next Generation Boeing 737-es üzemel, de a mai az első rendelése a légitársaságnak, amelyet közvetlenül a Boeinggel kötöttek. Patee Sarsain, a Nok Air vezérigazgatója elmondta, a szerződés fontos lépése növekedési stratégiájuknak. A 737-es típus a társaság gerincét alkotja, amely a jövőben is így lesz, mivel ezek a gépek biztosítják számukra a fejlődést és továbbra is a legmegbízhatóbb és üzemanyag takarékosabb módon üzemelhetnek.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!