A tavalyi évhez képest kissé emelkedett az utazási irodák által lekötött charterjáratok száma idén – mondta el a Magyar Utazásszervezők és Utazásközvetítők Szövetségének (MUISZ) szóvivője az MTI érdeklődésére.

Molnár Judit hozzátette: az utazási irodák továbbra is a piac igényeinek megfelelő kapacitást igyekeznek lekötni annak érdekében, hogy a chartereket gazdaságosan tudják üzemeltetni. Csak charter repülőjegyet az irodák elvétve értékesítenek, jellemzően komplex utazási csomagot kínálnak – mondta.

A charterjáratok árát az árfolyam és a kerozin ára befolyásolja elsősorban, ami ingadozó és kiszámíthatatlan, emellett folyamatosan emelkednek az illetékek és a földi szolgáltatások díjai. Hozzátette: az eladási árakban idén nem számottevő, 3-5 százalékos az emelkedés.


Molnár Judit szerint az úti célokban nincs jelentős különbség az előző évekhez képest, változatlanul Horvátország, Görögország, Törökország, Egyiptom, Olaszország, Bulgária a legnépszerűbbek. Az új úti célok közül kiemelte a görögországi Karpatos szigetét, a Vörös-tengeri Marsa Alam üdülőhelyet és a Zöld-foki szigetekhez tartozó Boa Vistát.

Az utazási irodák bizakodók, az előfoglalási adatok alapján erős szezonra számítanak, igaz, a végső mérleget a nyár végén tudják megvonni – fűzte hozzá a szóvivő. A charter járatok lényege, hogy ezek nem menetrend szerinti, hanem bérelt utazási lehetőségek a légi forgalomban. Az interneten a fapados repülőjegy keresők mellett megjelentek a charter repülőjegy keresők is.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!