A British Airways belső vizsgálata szerint a korábban gondoltnál jóval több, mintegy 400 ezer utas adataihoz férhettek hozzá illetéktelenek.

Úgy tűnik, ez a hét a kibertámadásokról szól, előbb a Cathay Pacific jelentette be, hogy közel 10 millió utasának személyes adatai, útlevélszáma, egyes esetekben bankkártya adatok is kikerültek, most pedig a British Airways jelentette be, hogy a szeptemberben bejelentett adatszivárgás a korábban gondoltnál jóval több embert érint.

A légitársaság tájékoztatása szerint mintegy 400 ezer ember lehet érintett az ügyben, és az adatok mennyisége is nagyobb, mint amit korábban sejtettek. A British Airways szorosan együtt dolgozik a hatóságokkal, az ügy felgöngyölítése közben még újabb részletek derülhetnek ki, ezekről folyamatosan értesítik majd az érintetteket.

Fotó: British Airways

Kiderült az is, hogy újabb 77 ezer érintett bankkártyájának adatait szerezhették meg illetéktelenek, ezek között a nevet, a számlázási címet, kártyaszámot, lejárati dátumot, sőt az érvényesítő számot is megszerezhették. Ezek birtokában a bűnelkövetők könnyen hozzá tudnak férni a kártyához kapcsolt bankszámlán tartott pénzhez.

Ezen kívül további 108 ezer bankkártya adatait is megszerezték, de ezekhez nem tartozott érvényesítő szám.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Ezekben az ügyekben azok lehetnek érintettek, akik április 21 és 28 között bankkártyával fizettek a repülőjegyért.

A légitársaság közleményében hangsúlyozta, hogy nincs közvetlen bizonyítékuk arra, hogy ezek az adatok kikerültek a British Airways rendszereiből, mégis, azt javasolják az érintett utasoknak, hogy vegyék fel a kapcsolatot a bankjukkal. Akiket péntek délutánig a légitársaság nem értesít, annak semmi dolga nincs.