A British Airways belső vizsgálata szerint a korábban gondoltnál jóval több, mintegy 400 ezer utas adataihoz férhettek hozzá illetéktelenek.

Úgy tűnik, ez a hét a kibertámadásokról szól, előbb a Cathay Pacific jelentette be, hogy közel 10 millió utasának személyes adatai, útlevélszáma, egyes esetekben bankkártya adatok is kikerültek, most pedig a British Airways jelentette be, hogy a szeptemberben bejelentett adatszivárgás a korábban gondoltnál jóval több embert érint.

A légitársaság tájékoztatása szerint mintegy 400 ezer ember lehet érintett az ügyben, és az adatok mennyisége is nagyobb, mint amit korábban sejtettek. A British Airways szorosan együtt dolgozik a hatóságokkal, az ügy felgöngyölítése közben még újabb részletek derülhetnek ki, ezekről folyamatosan értesítik majd az érintetteket.

Fotó: British Airways

Kiderült az is, hogy újabb 77 ezer érintett bankkártyájának adatait szerezhették meg illetéktelenek, ezek között a nevet, a számlázási címet, kártyaszámot, lejárati dátumot, sőt az érvényesítő számot is megszerezhették. Ezek birtokában a bűnelkövetők könnyen hozzá tudnak férni a kártyához kapcsolt bankszámlán tartott pénzhez.

Ezen kívül további 108 ezer bankkártya adatait is megszerezték, de ezekhez nem tartozott érvényesítő szám.

Hirdetés

Ezekben az ügyekben azok lehetnek érintettek, akik április 21 és 28 között bankkártyával fizettek a repülőjegyért.

A légitársaság közleményében hangsúlyozta, hogy nincs közvetlen bizonyítékuk arra, hogy ezek az adatok kikerültek a British Airways rendszereiből, mégis, azt javasolják az érintett utasoknak, hogy vegyék fel a kapcsolatot a bankjukkal. Akiket péntek délutánig a légitársaság nem értesít, annak semmi dolga nincs.

Hirdetés