Egy alkalmazáson keresztül több ezer digitális újságot biztosít ingyenesen utasainak az Aer Lingus, de a hozzáférés mértéke a jegytípustól és útvonaltól függ.

Több ezer digitális folyóirathoz biztosít hozzáférést az ír nemzeti légitársaság a Press Readerrel kötött együttműködésének köszönhetően, amely a világ vezető digitális újság-szolgáltató platformja. 

A légitársaság utasai jegykategóriától és útvonaltól függően több mint hétezer sajtótermék digitális változata közül választhatnak.

Ezek között olyan neves magazinok is megtalálhatók, mint a Vogue, a Rolling Stone, a The Guardian vagy a GQ.

A Press Reader segítségével az utasok a saját digitális eszközükön olvashatják a folyóiratokat repülés előtt, repülés közben vagy akár utána is. 

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Digitális újságokat olvashatunk az Aer Lingus fedélzetén (forrás: Aer Lingus)

A repülés előtt 24 órával az utasoknak kiküldött információs e-mail (“Before You Fly” email) tartalmaz egy linket, amelyen keresztül letölthető a Press Reader alkalmazás. A légitársaság arra figyelmezteti utasait, hogy érdemes utazás előtt letölteni a kívánt újságokat, hiszen az Aer Lingus európai útvonalain nem érhető el a wifi, a hosszú távú járatain pedig sok adatot használhatnak el a letöltéssel.

A letölthető újságok száma a viteldíj típusától és az útvonaltól is függ: a legolcsóbb, “Saver” típusú repülőjegyet vásárlók Európán belül nem jogosultak a platform használatára, a transzatlanti járatokon viszont öt újságot tölthetnek le ingyenesen, 24 órás hozzáféréssel. Az üzleti osztályon utazók számára korlátlan hozzáférés biztosított. Részletes információ a Press Readerhez való hozzáférésről ezen a linken érhető el.