A személyzet és az utasok közti kontaktusok minimálisra csökkentése érdekében több légitársaság is korlátozza az alkoholos italok felszolgálását a járatok fedélzetén, a KLM-nél forró italokat sem kínálnak.

A koronavírus-járvány elleni védekezés jegyében több nagy légitársaság járatain sem árulnak majd a fedélzeten alkoholt – írta a CNN híre nyomán a hvg.hu. Nem, vagy csak korlátozottan lehet majd szeszes italt vásárolni az Easyjet, a KLM, a Delta Air Lines, az American Airlines és a Virgin Australia bizonyos járatain.

Az Easyjetnél az Egyesült Királyságba, illetve Franciaországba induló járatoknál érvényes az új szabály, amely már június 15-én életbe is lépett. A személyzet csak vizet szolgál fel a járatokon, és azt is csak kérésre. Az utasok a reptéren vásárolt innivalókat továbbra is felvihetik a gépre, de alkoholt nem tarthatnak maguknál.

A Virgin Atlantic hasonló döntést hozott, a légi társaság ezen felül minden utasának egészségügyi csomagot oszt, amelyben arcmaszkok, törlőkendők és fertőtlenítők lesznek.

A KLM-nél forró italokat sem kínálnak, nem csak az alkoholt tartalmazókat.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A kabinszemélyzettől továbbra is vásárolható majd üdítő és víz, illetve minden utasnak extra frissítőt adnak. Az innivalókat előre bekészítik és az ülésekre helyezik.

A Ryanairnél minden ennivalót külön, előre csomagolnak, és úgy viszik fel a gépekre, ezért ha valaki odafönt fogyasztana, előre meg kell rendelnie a menüt. A társaság szerint az új szabály egyelőre ideiglenes jelleggel, július végéig lesz érvényben.

A Delta Airlines csak az amerikai útvonalaknál teszi tiltottá az alkoholfogyasztást, a nemzetközi járatokon továbbra is kérhető sör és bor, más viszont nem.

Az American Airlines fedélzetén előreláthatólag csak az első osztályon utazók vásárolhatnak majd alkoholt.

A rendelkezések célja a személyzet és az utasok közti érintkezés minimálisra csökkentése.

Korábban megírtuk, hogy több légitársaság, köztük a British Airways is átszervezte a fedélzeti kiszolgálást, és a prémium osztályokon is csak előre csomagolt ételeket és italokat szolgálnak fel az utasaik részére.