A Lufthansa több, mint 500 járatot törölt a csütörtöki napon, miután hat német repülőtéren kezdődnek munkabeszüntetések csütörtökön, a bérekkel és munkabiztonsággal kapcsolatos elégedetlenségek miatt. A sztrájk csütörtök hajnaltól a déli órákig fog tartani – olvasható az ATW Online hírportálon.

A Verdi szakszervezet, mely 33 000 Lufhansa munkavállalót képvisel, 5,2%-os béremelést és a munkabiztonság növekedését várja el a következő év folyamán.

A szakszervezet nyilatkozata szerint, ezzel a munkabeszüntetéssel a légitársaság felé irányuló nyomásgyakorlás az egyik fő cél. A sztrájk lényege, hogy egyfajta jelzésként is szolgáljon, elősegítve, hogy a pénteki napon folytatódjanak a tárgyalások a béremeléssel kapcsolatosan a Lufthansa Cargo, Lufthansa Technik, Lufthansa Systems és a catering szolgáltató LSG leányvállalatok és az alkalmazottaik között, érintve a Lufthansa földi kiszolgálóit és a repülőgép személyzeteket is.

Német médiaértesülések szerint Németország legnagyobb légitársasága közel az összes belföldi és Európán belüli járatát kénytelen törölni. A vállalat elmondása szerint, azonban, igyekeznek gördülékenyen kiszolgálni a tengerentúli járatokat.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!