Több mint háromszáz pilótát képez ki a lengyel Bartolini Airrel közösen a Ryanair a kelet-közép-európai régióban, a 18 hónapos képzés után a kadétok csatlakozhatnak a Ryanair 737-es típusképzéséhez.

A légitársaság AIRportalhoz eljuttatott közleménye szerint a 18 hónapos, intenzív képzés során a Bartolini Air instruktorai tanítják majd a kadétokat, a tananyagba a Ryanair eljárásait (SOP) is belevették. A sikeres vizsga után a pilóták az ír diszkont légitársaság Boeing 737 képzési programjába kerülhetnek, amely után elvégzik a típusvizsgát, majd szolgálatba állhatnak.

A Ryanair és a Bartolini Air a tervek szerint négy év alatt több mint háromszáz pilótát képez így ki, a tanfolyamok Łódź-ban és az Olsztyn-Mazury Repülőtéren zajlanak.

A közleményben a Ryanair hangsúlyozta, hogy 38 állam 86 bázisán alkalmaz pilótákat, a beosztás pedig Európában rendkívül kényelmesnek számít: 5 nap munkavégzés után 4 nap szabadnap jár, kapitányként akár 200 ezer eurós fizetés ütheti a markukat, 3-4 év alatt pedig az első tisztek akár előre is léphetnek.

Fotó: AIRportal.hu

Neal NcMahon, a Ryanair légi üzemért felelős vezetője azt emelte ki, hogy a Bartolini Airrel végzett képzés jelenleg az egyetlen, Ryanair által felügyelt kadétprogram a kelet-közép-európai régióban. Közös programjuk pedig újabb jele annak, hogy a Ryanair elkötelezett a kelet-közép-európai pilóták támogatása mellett.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A Bartolini Airt 2006-ban alapították, azóta több mint 1500 pilótát képeztek ki, akik közül sokan a Ryanairnél szolgálnak. A Ryanairrel közös mentorprogramjukban a kadétokat modern, egy-, vagy kéthajtóműves, robbanómotoros gépeken és szimulátoron is képzik majd.

A társaságnak honlapja szerint a képző cég Tecnam P2000-es szériához tartozó gépeket üzemeltet, összesen 10 darabbal rendelkeznek.