Több nyugat-európai repülőtéren is jelentős késések alakultak ki a havazás miatt, Londonban, Amszterdamban, Genfben, illetve számos brit repülőtéren is torlódásokra, járattörlésekre kell készülni.

Az EUROCONTROL legfrissebb adatai szerint Londonban Heathrow-t, Gatwicket és a város központjában lévő City repülőteret is érintik a havazás miatt bevezetett intézkedések. A legfrissebb adatok szerint kisebb, vagy közepesebb mértékű késésekre kell számítani, mivel a havazás miatt szűkös a futópályák kapacitása, emiatt a leszálló gépek számát korlátozzák.

Fotó: Budapest Airport

Amszterdamban, Párizs-Orly-n, Lisszabonban, Tesszalinikiben szintén korlátozzák a leszálló gépek számát, ezért közepes, illetve nagy mértékű késésekkel kell számolni.

Genfben délután 1 óráig, Sionban este 6 óráig, Glasgow-ban pedig délután 4 óráig nem tudnak gépeket fogadni, a repülőterek üzemeletetői azt kérték az utasoktól, hogy vegyék fel a kapcsolatot a légitársaságukkal.

A budapesti járatok közül egyelőre a csak az Easyjet két járatát, a 1334-es, 15.50-kor induló genfit, valamint a 8426-os, 16.05-kor London-Gatwick-re repülő járarát törölték, de több, Nagy-Britanniába tartó járat is késéssel közlekedik.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.