Az ázsiai szigetországba kínált szolgáltatásait bővítve a Lufthansa a jövőben a Haneda repülőtérre is indít járatokat. Japán legnagyobb repülőtere Tokiótól délre, a városközponttól alig 14 kilométerre található. Az ide érkezők monoraillel, azaz egysínű vasúttal 15 perc alatt eljuthatnak Tokió belvárosábahívja fel új járatának jelentőségére a figyelmet a Lufthansa sajtóközleménye.

A városközpont közelsége különösen vonzóvá teszi a repülőteret az üzleti célból utazók és a Tokióba látogató turisták körében. Ráadásul a Haneda repülőtér kiváló csatlakozási lehetőséget nyújt az ANA partnerlégitársaság által üzemeltetett japán belföldi járatokhoz. A Lufthansa utasai a jövőben több mint 40 japán úti cél csatlakozó járatait vehetik igénybe. A legfontosabb csatlakozások Lufthansa járatszámhoz rendelt codeshare szolgáltatásként is foglalhatók.

A Haneda városi repülőtér korábban főleg japán légitársaságok járatait fogadta. Miután a japán hatóságok úgy döntöttek, a repteret a nemzetközi járatok előtt is megnyitják, a Lufthansa az ANA-val, a legnagyobb japán légitársasággal folytatott szoros együttműködésének köszönhetően szerzett jogosultságot arra, hogy Japán legforgalmasabb repülőterére és egyben az ANA csomópontjára repüljön.

„A Haneda Repülőtér felvétele menetrendünkbe a partnerlégitársaságunkkal és vegyesvállalati partnerünkkel, az ANA-val folytatott stratégiai együttműködés kézzelfogható eredménye. A japán belföldi hálózat felé elérhető jobb csatlakozásoknak köszönhetően egyértelműen javítja és bővíti helyi szolgáltatásainkat” – nyilatkozta Christoph Franz, a Lufthansa elnök-vezérigazgatója.

A Lufthansa Csoport és az ANA 2012 áprilisa óta működik együtt stratégiai szintű vegyesvállalati keretek között. A jövőben a légitársaságok Németország és Japán között repülő utasai napi nyolc csatlakozás közül választhatnak. Ráadásul Tokióból Bécsbe és Zürichbe is rendszeresen indulnak járatok, amelyek mindegyikére váltható jegy a Lufthansa, az Austrian Airlines, a SWISS és az ANA légitársaságoknál. A magyar utasok jelenleg 170.000 Ft-tól vásárolhatnak retúrjegyet Tokióba induló járatokra a http://www.lufthansa.com oldalon.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Lufthansa Airbus A380-800. (Fotó: Lufthansa)


„Nagy örömmel jelentjük be németországi hálózatunk bővítését, ami a Lufthansával fenntartott vegyesvállalati partnerkapcsolattal együtt hozzájárul Németország és Európa egésze felé kínált szolgáltatásaink továbbfejlesztéséhez. Az új, kibővített hálózattal mind a japán, mind pedig az európai piacon nagyobb választékot, több csatlakozást és kényelmesebb utazást biztosítunk utasaink számára” – tette hozzá az ANA elnök-vezérigazgatója, Oszamu Sinobe.

2014. március 30-tól a Lufthansa naponta indít járatokat a tokiói Haneda repülőtérre Frankfurtból és Münchenből. Korábbi út célját, a tokiói Narita Repülőteret is kiszolgálja, ami 2014. március 30-tól Oszakán keresztül lesz elérhető Frankfurtból.

A Lufthansával párhuzamosan a 2014-es nyári menetrend kezdetére az ANA is átrendezi és kibővíti Japán és Németország közötti csatlakozásait. A japán légitársaság a jövőben napi két járatot indít Frankfurtba a tokiói Haneda repülőtérről. Eddig napi egy-egy járat szerepelt az ANA menetrendjében Naritából és Hanedából Frankfurtba. A jövőben az ANA müncheni járata is a Haneda repülőtérről indul.

2014. március 30-tól újdonságot jelentenek az ANA menetrendjében a tokiói Narita repülőtérről Düsseldorfba indított járatok. Ezt az útvonalat egy Boeing 787-8 szolgálja majd ki. A rendszeres járat összekapcsolja az anyaországgal a Németországban élő jelentős létszámú japán közösséget.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!