Komoly modernizációs programba kezdett a Mahan Air. A legfrissebb értesülések szerint 8 darab szélestörzsű mellett egy keskenytörzsű Airbus csatlakozott az iráni légitársaság összesen 54 gépes flottájához a napokban.

Az újonnan érkezett A340-600-asok közül kettő Teheránban. (Fotó: Mohammad Razzazan‎ - A szerző engedélyével.) | © AIRportal.hu

Az újonnan érkezett A340-600-asok közül kettő Teheránban.
(Fotó: Mohammad Razzazan‎ – A szerző engedélyével.)

Ezekkel az átvételekkel együtt új Airbus A340-600-as üzemeltetővel is számolhatunk, a fuvarozó ugyanis nem kevesebb mint 7 darab ilyen típusú repülőgépet adott hozzá gépparkjához. Ezenfelül további egy-egy darab A340-300-as és A321-100-as utasszállítónak vált új gazdájává a Mahan Airlines.

A nagyteljesítményű Rolls-Royce Trent 500-as hajtóművekkel felszerelt A340-600-asok nagy része az Irakban bejegyzett Al-Naser légitársaságon keresztül került iráni tulajdonba, ezek többsége pedig korábban a brit Virgin Atlantic Airways-nél teljesített szolgálatot, csakúgy mint az újonnan érkezett A340-300-as. Volt olyan gép is, amely a HiFly Malta légitársaságtól érkezett Teheránba. Az A321-es és az imént említett A340-300-as viszont lízingcégeken keresztül váltott új gazdát, míg előbbi az AerCap, addig utóbbi az ILFC tulajdonában áll.

A gépek jelenleg teljesen fehéren, illetve régi színeikben állnak a teheráni Mehrabad, Imam Khomeini és a meshedi Shahid Hashemi Nejad repülőtereken, de valószínűleg nemsokára magukra ölthetik új “egyenruhájukat” és a Mahan zöld-fehér festésében teljesíthetnek további szolgálatatot.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A kabinkonfigurációról még nem került ki információ, azt viszont már tudni lehet, hogy a szélestörzsű Airbusok végleg leváltják az öregedő Boeing 747-300-asokat, illetve a régóta tárolás alatt lévő Boeing 747-400-asokat, valamint több hosszútávú járatot is felszabadítanak az A300-600-as és A310-300-as gépek alól.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!