Repülőtéri légiforgalmi irányító képzést indít a HungaroControl 2016 májusától. Kifejezetten a Toronyban szolgálatot teljesítő légiforgalmi irányítókat – akik a repülőtéren le- és felszálló és guruló légi járművek irányításáért felelősek – képző tanfolyam közel tíz éve indult utoljára Magyarországon.

Páratlan kilátás nappal és éjszaka egyaránt

 | © AIRportal.hu

Fotók: HungaroControl | © AIRportal.hu

Fotók: HungaroControl

A HungaroControl minden évben toboroz légiforgalmi irányító jelölteket. Az utóbbi években kifejezetten radar-irányítói munkakörbe képeztek új munkatársakat, akik a Magyarország felett áthaladó légi járműveket, valamint a budapesti repülőtéren le- és felszálló repülőgépek közelkörzeti irányítását végzik a Magyar Légiforgalmi Szolgálat Igló utcai irányítóközpontjából.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

2016 májusában azonban dedikáltan tornyos légiforgalmi irányító képzés is indul – a szeptemberben kezdődő radarirányítói tanfolyamtól elkülönülten.

A 2016 májusában induló tornyos képzésre január 20-ig lehet jelentkezni azoknak, akik kifejezetten repülőtéri légiforgalmi irányítóként képzelik el jövőjüket. A jelentkezőknek a FEAST teszteket 2016. január 28-ig lesz lehetőségük megírni a HungaroControl által meghirdetett napokon.

A tornyos képzés mellett természetesen a korábban indított radar-irányítói toborzás is tovább folyik, az a tanfolyam 2016 szeptemberében indul és 2016. március 31-ig lehet rá jelentkezni.

Mindkét képzésről bővebb információ a HungaroControl weboldalán érhető el, jelentkezni pedig ezen az oldalon lehet.

Bővebben is érdekel a téma? Olvasd el kapcsolódó cikkeinket! Légiforgalmi irányítóként dolgozni a csúcsok csúcsa

Jelentkezőket toboroz a HungaroControl a 2016 szeptemberében induló légiforgalmi irányító tanfolyamon történő részvételre.

A folyamatosan változó, megújuló légiforgalmi irányítói szakmáról, a hivatás szépségeiről, a fiatal irányító-generációk szerepéről és a jelentkezőkre váró kihívásokról Bakos Józseffel, a HungaroControl légiforgalmi főosztályvezetőjével beszélgettünk. Részletek…


EPC: Célunk, hogy minden hallgatónkból irányító váljon

Jelentkezőket toboroz a HungaroControl a 2016-ban induló légiforgalmi irányító tanfolyamon történő részvételre.

A légiforgalmi irányító képzésről és a hallgatókra váró kihívásokról az Entry Point Central (EPC) tanfolyamvezetőjével, Orbán Miklóssal beszélgettünk. Részletek…


A légiforgalmi irányítók minden napja egy újabb kihívás

A légiforgalmi irányításról, azon belül a radarirányítói pályáról úgy tartják, hogy tipikusan férfiszakma. Ez ma már nem így van, a magyar légiforgalmi irányítók között egyre több nő dolgozik. Az évről évre induló tanfolyamokra egyre több fiatal hölgy jelentkezik, az irányítói munka és a gyermekvállalás is jól összeegyeztethető. A repülés szeretete és a szakma iránti magas szintű elhivatottság elengedhetetlen, de a hölgyek is ugyanolyan jól tudják végezni ezt a munkát mint férfi társaik. Egy frissen végzett légiforgalmi irányító hölggyel, Földváry Annával beszélgettünk. Részletek…

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!