Múlt hét csütörtökön teljesítette első, utasokat is szállító bemutató járatát British Airways Boeing 787-es. A brit légitársaság skóciai törzsutasai egy csoportjának biztosított lehetőséget, hogy elsőként repüljenek a flotta legújabb kéthajtóműves típusával. Sűrű programja volt a gépnek, ugyanis ezt megelőzően volt egy tisztelgő áthúzás a hajtóművet gyártó Rolls-Royce bázisa felett és egy földi bemutató is Newcastle nemzetközi repülőterén.

A bemutató repülésre augusztus 8-án került sor. A Dreamliner a British Airways kenti gyakorlóbázisáról indult és első célpontja Derby városa volt, ahol a Trent 1000-es hajtóműveket gyártó Rolls-Royce központja található. A tisztelgő átrepülés során a Boeing 787-es egy második világháborús veterán típussal, a Spitfire vadászgéppel alkotott köteléket – vele még látványosabbá téve az eseményt.


Ezt követően a Dreamliner Newcastle-ben tett kitérőt, ahol le is szállt és a légitársaság a meghívott vendégeknek, valamint a sajtónak tartott szervezett bemutatót. Végül a délután folyamán érkezett a skót fővárosba a British 787-ese hogy a Felföld és a partvidék felett egy sétarepülés keretein belül mutatkozzon be a légitársaság törzsutasai számára.

A British Airways június 26-án vette át első Boeing 787-8 típusú utasszállító repülőgépét. A légitársaságnak mind a három Dreamliner típusváltozatra érvényes rendelése van. A rövid törzsű, 8-as szériából összesen 8 darabot igényeltek a britek. Az egyenként 214 üléses gépek fedélzetükön három komfortosztályt kínálnak.

Boeing 787-8-assal teljesített első hosszú távú menetrendszerű járat szeptember 1-jén a torontói Pearson repülőtérre indul, majd egy hónappal később, október 1-jén Newark lesz a második British Airways Dreamliner-célállomás a londoni Heathrow-ról.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!