Húsz darab Szuhoj Superjet 100 repülőgépre kötött vásárlási megállapodást az Aeroflot, Oroszország nemzeti légitársasága. A január 15-én bejelentett új, és a már érvényben lévő megrendelési szerződésekkel együtt az Aeroflotnak 2017-re összesen 50 gépet számláló SSJ-100 flottája lesz.

Aeroflot Superjet 100-as. (Fotó: SuperJet International) | © AIRportal.hu

Aeroflot Superjet 100-as. (Fotó: SuperJet International)

A gépeket, akárcsak az eddigieket két-osztályos fedélzeti konfigurációban, összesen 87 utas szállítására alkalmas kivitelben szállítja a Szuhoj. Az üzleti osztályon 12, a turistán pedig 75 férőhelyet biztosítva az utasoknak.

Az Aeroflot, amelynél jelenleg 16 darab SSJ-100-as teljesít szolgálatot a megnövekedett forgalmú belföldi, valamint regionális útvonalhálózatának kiszolgálására döntött az újabb Superjet-beszerzés mellett, minden bizonnyal annak határozott szándékát is szem előtt tartva, hogy a hazai repülőgépgyártást támogassák.

Az Aeroflot 2005-ben kötelezte el magát az orosz polgári repülőgépgyártás legújabb reménysége, a Superjet mellett, amikor 30 darab gépre kötött megrendelési szerződést. Az elsőt 2011 júniusában vehették át, de a forgalomba állításuk és üzemeltetésük nem volt zökkenőmentes. A többszöri meghibásodások és nem egyszer előfordult kényszerű útmegszakítások miatt hamar napirendre került a gépek cseréje, amely 2014 júliusára végbe is ment. Az addigiak közül mind a tíz gépét újakra váltotta az Aeroflot.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!