A LOT regionális leányvállalata a 2014-es téli szezontól kezdve új járatokat indít három balkán régióbeli városba. Az elmúlt években komoly anyagi nehézségekkel küszködő lengyel nemzeti légitársaság regionális leányvállalata, az EuroLOT a téli szezontól kezdve új viszonylatok megnyitását jelentette be a lengyel fővárosból. Az desztinációk között megtalálható Kisinyov, Kolozsvár és Zágráb városa is.

A regionális fuvarozó menetelése Európa nyugati részén sem áll le, 2014 telétől már Stuttgartba is repülhetünk a társaság modern Bombardier Q400-as utasszállítóival.

A vállalat már meg is kezdte a jegyek árusítását a fent említett célállomásokra.

Az EuroLOT 1997-es indulása óta 4 ATR 42-500-as, 9 ATR-72-200-as repülőgépét 20 darab kanadai gyártmányú Bombardier Q400-as turbólégcsavaros repülőgépre cserélte, melyek első példánya 2012-ben csatlakozott a flottához. A regionális ágazat gépei korábban Ferihegyen is rendszeresen megfordultak.

Az Európai Bizottság döntése értelmében a 66%-ban állami tulajdonban lévő anyacég, a LOT megmentésére elkülönített 200 millió eurós összeg nem ellenkezik a versenyszabályzattal. A segélyt a lengyel kormány 2012 és 2013 között bocsátotta a fuvarozó részére, hogy az újra tudja szervezni a működését, és ne kelljen beszüntetni a működését.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Az átalakítási terv szerint a LOT 2015-től kezdve folyamatosan nyereséges lesz.

A társaság egyik, különleges festést viselő repülőgépe a horvátországi Split városában. (Fotó: AIRportal.hu) | © AIRportal.hu

A társaság egyik, különleges festést viselő repülőgépe a horvátországi Split városában. (Fotó: AIRportal.hu)

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!