Az Air Berlin és az Etihad Airways január 13-án ünnepélyes keretek között mutatta be a két cég közötti együttműködést jelképező festést viselő két Airbus A320 típusú repülőgépét, mellyel párhuzamosan tájékoztatta a sajtó képviselőit a partnerségi viszony jövőjének alakulásáról. A bejelentésre és a sajtótájékoztatóra a Berlin Schönefeld repülőtér Air Berlin hangárja szolgált helyszínül.

A két gép által viselt festésről való lepel lehullásával megkezdődött a 2014-es “Moving Forward” névre keresztelt médiakampány is, melynek célja, hogy a márciusig tartó időszak során különböző marketing eszközök segítségével hirdesse egész Németországban az Öböl-menti és a német légitársaság közötti társulás jelképét, az új partnerségi logót.

“Az Etihad Airways légitársasággal kialakított átfogó partnerség számos előnyt hozott az Air Berlinnek, többek között a 200 millió eurós közös codeshare-forgalomban való részesedésünket, amely irányváltási programunk szerves része. Napjainkban a légi közlekedési ágazatban elengedhetetlenek a partnerségek. A mi partneri viszonyunk jelentős előnyökkel jár mind az Etihad Airways, mind az Air Berlin, mind pedig utasaink számára. ” – nyilatkozta Wolfgang Prock-Schauer.

“Partnerségünk két évvel ezelőtti indulása óta jelentősen mélyültek az Etihad Airways és az Air Berlin közötti üzleti kapcsolatok, ezzel nőtt a hálózatainkban az utasok számára elérhető úticélok és utazási lehetoségek száma, ez pedig lehetővé tette, hogy közel 900 000 utast szállítsunk közös hálózatunkban. Ez alatt az idő alatt az airberlin új üzleti stratégiája jelentős fejlődésen ment keresztül, és az Etihad Airways továbbra is teljes egészében támogatja a légitársaságot és annak vezetőségét. Bízunk abban, hogy az Air Berlin jó úton jár afelé, hogy ismét jelentős bevételt érjen el, és hogy sikertörténetének következő fejezetébe lépjen.” – mondta el James Hogan.


“Fennállásának 35 éve alatt az Air Berlin az üzleti céllal utazók és a turisták egyik vezető európai légitársaságává nőtte ki magát, és évente több mint 30 millió utast szállít. A légitársaság mozgalmas történetének és óriási lehetőségeinek köszönhetően az Etihad Airways részesedést kívánt szerezni az Air Berlinben, és partnerségi együttmuködést kezdeményezett a légitársasággal. Az ehhez hasonló hosszú távú elkötelezettség az Etihad Airways üzleti stratégiájának fontos része, és ezt az elkötelezettséget most a külvilág felé is kommunikáljuk akkor, amikor az Air Berlin a közös dizájnt megjelenítő Airbus gépével kel útra Európa-szerte.” – fűzte hozzá az Öböl-menti vállalat elnök-vezérigazgatója.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A két légifuvarozó tovább mélyíti értékesítési tevékenységét, amelynek eredményeképp további akciókat indítanak, mellyel a világszerte megtalálható 17 közös értékesítési iroda és a nemzetközi piacokon jelenlévő több mint 50 képviselet munkáját támogatják.

A D-ABDU lajstromot viselő Airbus A320-as repülőgép az új Air Berlin-Etihad hibrid festéssel Norwich repülőterén az álcázóréteg lekerülése után. (Fotó: Matt Varley – EGSH Movements, a szerző engedélyével)


Jelenleg 42 járat üzemel hetente a németországi repülőterek és az Egyesült Arab Emirátusok fővárosa, Abu-Dzabi között. Ezt növelve februártól napi két járat indul Münchenből az Öböl-menti állam fővárosába, amellyel együtt 49-re nő a heti összeköttetések száma. A code-share utasszám tekintetében is növekedés következett be, hiszen a tavalyi év során 560 000 code-share utas repült a közös hálózaton belül, amely a 2012-es adatokhoz képest 74%-os gyarapodást jelent. Ez a code-share megállapodás jelenleg 66 Air Berlin valamint 33 Etihad útvonalat jelent. Mindemellett Prock-Schauer elmondása alapján újabb code-share egyezmények jöhetnek létre az Etihad Airways Indiába, Ausztráliába és Dél-Koreába közlekedő járatain.

Bár a hivatalos közlemény nem említi meg, azonban a ch-aviation helyszíni beszámolója alapján az Air Berlin vezérigazgatója bejelentette, hogy a 2014-es év harmadik negyedévétől elkezdődik a fedélzeti WiFi-rendszer kiépítése a repülőgépeken, amely három év alatt válik elérhetővé az utazóközönség számára a flotta összes tagján.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!