Az Abu Dhabi bázisú Etihad Airways a már bejelentett gépmegrendelések mellett újabb útvonalakról, valamint fejlesztésekről is számot tudott adni a Dubai Air Show-n, ugyanis sikeresen felvásárolta a svájci Darwin Airline értékpapírjainak 33.3%-át.

A beruházásnak köszönhetően az európai fuvarozó tevékenységi körének megfelelően az Etihad Regional márkanevet fogja viselni 2014 tavaszától. Az egyezség értelmében a Darwin az anyacég menetrendjéhez fogja igazítani járatainak indulási és érkezési időpontjait, így még hatékonyabban és gyorsabban tudja a másodlagos európai piacról az Etihad Airways európai járathálózatára ráhordani.

A regionális légitársaság 2013. szeptember 2-án indította Cambridgeből első járatait négy európai városba, köztük Amszterdamba, Genfbe, Milánóba és Párizsba.


A Nagy-Britannia és Hollandia közötti erős utasforgalomnak köszönhetően egyből heti 24 járattal nyitott a légitársaság, melyeket 50 üléses Saab 2000 típusú turbopropelleres utasszállító repülőgépeivel teljesít. Franciaországba heti 12-szer, Olaszországba és Svájcba pedig hetente 8, valamint 6 alkalommal közlekedik a fuvarozó.

Az útvonalhálózat bővítése érdekében 2014 áprilisában új járatok indulnak Düsseldorfba és London központjában található London City repülőtérre is, szintén a brit egyetemvárosból.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A légitársaság további tervei között szerepel 21 új útvonal és 18 új célállomás avatása, olyan nagyobb repülőterekről, mint Amszterdam, Belgrád, Düsszeldorf, Párizs és Zürich. A hasonlóság nem véletlen, az Etihad Airways a fent említett légikikötők mindegyikébe közlekedik, illetve közlekedni fog. A Perzsa-öböl menti légitársaság 2014. június 1-jén indítja napi rendszerességű járatát Abu Dhabi és Zürich között.

Az Etihad Regional látványterve egyelőre még csak számítógépes grafikán létezik. (Fotó: AirportSpotting.com)


James Hogan, az Etihad Airways vezérigazgatója nagy lehetőségként tekint az újításra, hiszen a szerb Air Serbia és a német Air Berlin után egy újabb európai céget vonhat maga alá a társaság, ezzel is növelve esélyeit az erőteljesen terjeszkedő konkurenciával szemben.

„Utasaink ezentúl számos európai nagyvárosból érhetik el úticéljukat az Etihad Airways gépeinek fedélzetén, Abu Dhabin keresztül. Természetesen ügyelni fogunk arra is, hogy többi partnercégünk is hasonlóan profitáljon az ügyletből, így az Etihad Regional útvonalhálózatát az Air Berlin és Air Serbia bázisrepülőteréig ki fogjuk bővíteni. – tette hozzá az igazgató.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!