Görögország legnagyobb légitársasága, az Aegean Airlines a korábbi 5 darab Airbus A320-as típusú repülőgépről szóló megrendelését további két A320ceo (current engine option) géppel bővítette.

Az Airbus látványterve a sharklet szárnyvégekkel felszerelt Aegean Airlines Airbus A320-asról. (Forrás Airbus) | © AIRportal.hu

Az Airbus látványterve a sharklet szárnyvégekkel felszerelt Aegean Airlines Airbus A320-asról. (Forrás Airbus)

Mind a hét gépet sharklet szárnyvégekkel látják el az alacsonyabb üzemanyag-fogyasztás érdekében, és IAE V2500 motorok hajtják meg őket.

A gépek az Aegean légitársaság első olyan repülőgépei lesznek, amelyek képesek a korábbi modelleknél nagyobb felszállótömeggel, akár 78 tonnával a levegőbe emelkedni, ami hozzájárulhat a légitársaság járathálózatának távolabbi desztinációkkal történő bővítéséhez.

Az Aegean Airlines jelenleg 26 darab A320-as családhoz tartozó repülőgépet üzemeltet, melyből 17-et direktben a gyártótól vettek át.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A Star Alliance légiszövetséghez tartozó cég immár negyedszer nyerte el a “Best Regional Airline in Europe”, azaz a legjobb európai regionális légitársaság címet a 2014-es World Airline Awards-on.

A menetrend szerinti és charter járatokat üzemeltető légitársaság, melynek járathálózatán 205 nemzetközi célállomás érhető el fuvarozó a nyolc görögországi bázisrepülőteréről, hetente többször repül Budapestre is.

Az Aegean Airlines egyik Airbus A320-as repülőgépe Budapesten. (Fotó: AIRportal.hu) | © AIRportal.hu

Az Aegean Airlines egyik Airbus A320-as repülőgépe Budapesten. (Fotó: AIRportal.hu)

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!