Megújította szerződését a Lufthansa Technik Maintenance Internationallel (LTMI) és a Lufthansa Technik Budapesttel (LTB) a magyar, romániai és szlovákiai bázisú flottájának karbantartási munkáira a Wizz Air diszkont légitársaság. A nyolc évre szóló szerződések értéke nem publikus.

A szerződések meghosszabbítását Budapesten írta alá (balról jobbra) Dietmar Focke, az LTB vezérigazgatója, Váradi József, a Wizz Air vezérigazgatója és Ulrich Hollerbach, az LTMI vezérigazgatója. (Forrás: Wizz Air) | © AIRportal.hu

A szerződések meghosszabbítását Budapesten írta alá (balról jobbra) Dietmar Focke, az LTB vezérigazgatója, Váradi József, a Wizz Air vezérigazgatója és Ulrich Hollerbach, az LTMI vezérigazgatója. (Forrás: Wizz Air)

A szerződések meghosszabbítását Budapesten írta alá Váradi József, a Wizz Air vezérigazgatója, Ulrich Hollerbach, az LTMI vezérigazgatója és Dietmar Focke, az LTB vezérigazgatója.

A megállapodások értelmében az LTMI-nél és az LTB-nél összpontosul minden flottakarbantartási feladat, beleértve a megelőző karbantartást és a teljesítmény-monitoringot is.

Az LTMI Romániában Bukaresten, Kolozsváron, Marosvásárhelyen, Temesváron és Craiovában, Szlovákiában pedig Kassán végzi munkáit, míg az LTB Magyarországon Budapesten és Debrecenben. Az LTB ezen felül a Wizz Air nemrég Budapesten megnyitott karbantartó hangárját is kezeli és működteti majd. A szerződés akár 100 szakképzett munkavállalónak is biztosíthat állást a régióban.

Váradi József, a Wizz Air vezérigazgatója elmondta: “A flottakarbantartási szolgáltatások kulcsfontosságúak a Wizz Air működésében, és úgy az LTMI, mint az LTB jelentős szerepet játszottak abban, hogy fenntarthassuk kiemelkedő működési statisztikáinkat.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Folyamatos kiváló teljesítményükkel megfelelnek a magas szintű megbízhatósági és minőségi követelményeinknek, emellett képesek kezelni a megnövekedett munkamennyiséget, ami a növekedésünkből adódik, miközben díjszabásukban is versenyképesek tudnak maradni. Ennek köszönhetően alacsonyan tudjuk tartani az árainkat, így továbbra is vonzóak maradunk a régióban.”

Dietmar Focke, a Lufthansa Technik Budapest vezérigazgatója elmondta: “Nagy megtiszteltetés számunkra, hogy budapesti szolgáltatásainkat a Wizz Air növekedésével párhuzamosan tudjuk bővíteni. Több mint tíz éve, a Wizz Air alapításakor kezdtünk együtt dolgozni, amikor még csak két repülőgépük volt, és reméljük, együtt ünnepeljük majd meg a most aláírt szerződés időtartama alatt átadandó 100. Wizz Air repülőgépet.”

Ulrich Hollerbach, az LTMI vezérigazgatója elmondta: “Nagyon megtisztelő, hogy a Wizz Air ismét az LTMI-t választotta, és hogy stratégiai partnerként támogathatjuk a légitársaság növekedését. A szerződés a diszkont légitársaságok karbantartói piacának szempontjából is nagyon fontos számunkra.”

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!